Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 9 september a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur.De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Achthuizen op woensdag 11 september een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DIRKSLAND

Breicafé 'Klein Parijs'

Breicafé 'Klein Parijs' start na de zomerstop op donderdag 5 september. Eigen breiwerken kunnen meegenomen worden. U ontmoet enthousiaste breisters en haaksters. Dit onder het genot van een kopje koffie en een gezellig praatje. Ook is er de mogelijkheid om mee te breien aan een gezamenlijk project voor Stichting HOE. Er zijn geen kosten aan verbonden. U bent welkom van 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1. Voor meer informatie, bel dan 06-21641712 of mail naar joke.vandijk@careyn.nl.

Rommelmarkt in de Victoriahal

Op zaterdag 7 september vindt er een rommelmarkt plaats aan de Philipshoofjesweg 57a. 2 grote hallen met allerlei leuke spulletjes. De rommelmarkt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. ook kan er wat lekkers gegeten of gedronken worden aan de bar.

Bingo Victoriahal

Donderdag 5 september organiseert SVIK een bingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. De deuren van de zaal gaan om 18.45 uur open, de bingo start om 19.30 uur.

MELISSANT

Blokfluitlessen

Na de zomervakantie wordt er bij de Vrolijke Fluiters in Melissant weer een nieuwe groep blokfluitleerlingen gevormd. Kinderen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar die graag blokfluit willen leren spelen en noten willen leren lezen zijn van harte welkom. Er wordt gebruik gemaakt van aantrekkelijk lesmateriaal en diverse muzikale spelletjes. Binnen de lessen wordt ook aandacht besteed aan een juiste houding en ademhaling. Het seizoen zal uiteindelijk worden afgesloten met een optreden in Melishof. Aangezien blokfluitles in groepsverband plaatsvindt, kan de les tegen gereduceerd tarief gegeven worden. De groep start na de zomervakantie. Ook voor les op de dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo en fagot kunt u hier terecht. Deze lessen worden wel op individuele basis gegeven. Vraag vrijblijvend meer informatie aan via telefoonnummer 0187-602620, of stuur een e-mail naar aj-delange@kpnmail.nl.

MIDDELHARNIS

Repetities Oratoriumkoor Arte

Het Oratoriumkoor Arte Vocale gaat woensdag 28 augustus aanstaande weer starten met haar repetities. Dit regionale koor met een brede keur aan klassieke muziek oefent elke woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in verenigingsgebouw De Hoeksteen in Middelharnis. Leiding aan het koor wordt gegeven door dirigent Hans Houtman. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend op woensdagavond kennis te komen maken met het koor en de muziek.

Verhalentafel

Verhalen verbinden mensen, verhalen verbinden momenten in de tijd. Ieder mens heeft verhalen en het is fijn deze te kunnen delen met anderen. Aan de hand van fragmenten en foto's uit het boek 'Gouden jaren' van Annegreet van Bergen worden herinneringen gedeeld. Het gaat niet alleen over vertellen, maar ook over luisteren. Even een moment terug in de tijd. Op donderdag 5 september om 10.00 uur bent u van harte welkom in de bibliotheek in Middelharnis. De koffie en thee met kletskoppen staan klaar. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, aanmelden kan bij Stichting ZIJN, tel.: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl. Eigen voorwerpen met een verhaal kunnen ook worden meegenomen.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 12 september a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 11 september is het Breicafé weer geopend. Het Breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept Breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 483366, of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Tafeltennisvereniging Oude-Tonge

Het nieuwe seizoen gaat weer van start bij tafeltennisvereniging Oude-Tonge. Elke dinsdag van 19.30-22.00 uur kan er in de Grutterswei gespeeld worden. Dat kan zowel recreatief als in competitieverband. Plezier en de inzet om te winnen gaan daarbij hand in hand. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend een balletje te komen slaan. De vereniging heeft materialen zoals batjes te leen. Een paar gymschoenen is wel prettig. Voor meer informatie: secretaris Adrie Rijk, telefoon: 0187-642106.

SOMMELSDIJK

Inleveren spullen

Begin november worden in de Exoduskerk weer de jaarlijkse ontmoetingsdagen gehouden. Een gezellig evenement met allerlei activiteiten. De organisatie is al volop bezig met de voorbereidingen en vraagt ook uw hulp. Heeft u mooie, goede en bruikbare spulletjes die u niet meer gebruikt, dan ontvangen wij die graag voor onze verkoopkramen. Geen grote voorwerpen (meubilair, elektronica, witgoed) en graag aanleveren in stapelbare dozen. De inleverdag vindt plaats op 7 september van 09.00 tot 11.00 uur in de Exoduskerk aan de Dorpsweg 97.

STELLENDAM

Bingo 55+

Op donderdag 5 september organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een gezellige Bingomiddag. Er zijn weer leuke prijsjes te winnen! Dit is de start van het komende seizoen 2019/ 2020. De bingo vindt plaats in het Haagse Huus. De zaal is geopend om 14.15 uur, de bingo start om 14.30 uur. De entree van de bingo bedraagt € 4,-. Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers. Belangstellenden van buiten Stellendam zijn van harte welkom.