Afbeelding
Foto:

Heb jij een bouwlocatie voor ons Tiny House?

OUDDORP - Mathilde en Koen gaan een Tiny House bouwen. Ze zoeken onder meer nog een onderkomen voor de bouw. Hieronder een toelichting door hen geschreven:

"Een duurzaam leven met eerlijke producten, dichtbij de natuur, zonder hypotheek. Daar dromen wij van! Wij zijn Mathilde (27) en Koen (33). Vanaf oktober beginnen wij aan de bouw van ons ecologische Tiny House. We voelen ons fijn in Ouddorp. Op dit moment werken wij mee aan de verbouwing van een woonhuis om het een duurzaam tweede leven te geven. Wij zijn nog op zoek naar een loods of een schuur in Ouddorp om ons Tiny House droog te bouwen.
Koen koestert een aantal jaar de wens om een klein ecologisch huisje te bouwen. Niet alleen om er zelf in te wonen, ook om anderen te inspireren om meer verbonden met de natuur te leven. Zijn baan heeft hij opgezegd en zijn huis in Utrecht heeft hij verkocht. Koen werkt het liefst met zijn handen en heeft sinds twee jaar zijn eigen klus bedrijf, Koen Klust. Familie en vrienden vroegen zich wel af hoe dat zou gaan met een vriendin. Die gaat natuurlijk niet in een huisje van 16m2 wonen. Niks bleek minder waar. Mathilde kwam in zijn leven en koesterde dezelfde droom om meer verbonden met de natuur te leven. Tijdens haar studie tot pedagoog ontdekte zij het belang van de natuur voor jong en oud.
Samen hebben wij een ecologisch huisje ontworpen. We gaan met natuurlijke materialen werken, zoals Europees gekookt naaldhout en Nederlands schapenwol. We maken ook gebruik van oude bouwtechnieken zoals pen-gat-verbindingen. Onze droom is om uiteindelijk zelfvoorzienend te kunnen leven.
Wij zijn op zoek naar een overdekte loods of schuur in Ouddorp om ons Klein Eco Huis vanaf oktober te bouwen. We zoeken een bouwplek met stroomvoorziening van ongeveer 12 bij 5 meter en een toegangsdeur van minimaal 4 meter hoog. Eind april verwachten we gereed te zijn. Uiteraard zijn wij bereid een vergoeding te geven.
Waar gaan we staan als het Klein Eco Huis af is? Het is onze wens om eerst door Nederland te trekken. We wonen en werken graag in een buitengebied. Met onze stichting willen we ook mensen inspireren duurzamer en dichter met de natuur te leven. Binnenkort beginnen we ook weer met vloggen op Facebook/YouTube om ons bouwproces en ons leven erna te delen.
Heb je een overdekte schuur / loods of heb je een gouden tip? Bel of mail ons! Je helpt er ons enorm mee".
info@koenmeteenk.nl / 06 41 300 244 / www.koenmeteenk.nl

Afbeelding