INGEZONDEN

Ons energie-eiland.

Uw artikel in EN van 14-8 j.l. over de activiteiten van Nuon/Vattenfall langs de rand van het Haringvliet bracht mij tot de volgende gedachten:

Er moet natuurlijk wat gebeuren met de energievoorziening, maar welk deel is voor ons eigen eiland/gemeente?
Ik vind dat er soms zo krampachtig gedaan wordt over de opbrengsten van energieproducten, dat ik mij wel eens afvraag of het allemaal wel juist is.
Ik geef een voorbeeld:
Het zonnepark bij Ooltgensplaat is een indrukwekkend gebied, vol met keurige zonnepanelen en gebouwtjes die wellicht het transport van de opgewekte energie regelen. Wat nu zo vreemd is dat er geen enkele info bekend is wat de resultaten zijn van de opbrengsten van dergelijke grootschalige investeringen. Nu zullen die investeringen uiteraard door particulieren gedaan worden, maar om enigszins draagvlak te verwerven voor het aantasten van hert landschap, is het verstandig om heel goed te communiceren over het resultaat. Natuurlijk heb ik dit al op verschillende plekken laten vallen, maar geen antwoord en ook geen resultaat. Het moet toch mogelijk zijn om via displays te laten zien wat de opbrengst is op het moment dat ik daar voorbij fiets. En af en toe een persbericht hoe de resultaten zijn. Ook een opening voor de bewoners van Ooltgensplaat e.o. zou wel op prijs gesteld worden.

Kortom, als er niets te verbergen is, laat het dan zien.
Gerrit Poortvliet
g.poortvliet@upcmail.nl