Kernactiviteiten

GOEDEREEDE

'Dubbel beiaardconcert'

Zaterdag 17 augustus is er van 15.00 tot 16.00 uur een dubbelconcert vanaf de Goereese toren. Jan Bezuijen bespeelt de beiaard en Piet Westhoeve de digitale piano. Door middel van een versterker zijn de piano en de beiaard gelijktijdig te horen. Op het programma staan onder andere stukken van Händel, Bach, Chopin en Queen.

Goeree Creatief

Op donderdag 22 augustus is het weer tijd voor Goeree Creatief in partycentrum Oostdam. Bezoekers kunnen van 19.00 tot 22.00 uur aanschuiven met hun breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook. Niet alleen inwoners, juist ook toeristen zijn van harte welkom. Er is deze avond een workshop kaarten borduren. Deelnemers gaan twee kaarten borduren, de workshop kost € 6,50 inclusief alle materialen. Mensen die mee willen doen met de workshop wordt gevraagd om zich aan te melden, dat kan via oostdam@sr-go.nl, of bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Oostdam.

MIDDELHARNIS

Reünie AV Flakkee

Sinds 1994 is Atletiekvereniging Flakkee als onderdeel van MSV & AV Flakkee 25 jaar onafgebroken actief. Een club waar velen deel van hebben uit gemaakt of dit nog steeds zijn. Om dit jubileumjaar te vieren, wordt er zaterdag 21 september een familiedag en barbecue gehouden op het clubterrein gelegen aan de Oostplaatseweg 1. De familiedag is voor alle huidige leden, in de middag zullen er op en rond de atletiekbaan diverse onderdelen worden georganiseerd. Aansluitend zal er een barbecue worden gehouden, waarbij ook alle oud-leden van harte welkom zijn om hun trainingsgenoten van weleer te ontmoeten en mooie verhalen op te halen over de wedstrijden die gelopen werden. Opgeven kan per mail naar info@avflakkee.nl. De kosten voor de barbecue zijn € 15,- per persoon, vanaf 17.00 uur inloop, start om 18.00 uur.

Rijbewijskeuringen

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 30 augustus, 27 september en 25 oktober in Wijkcentrum Middelharnis, Doetinchemsestraat 27, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 40,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 60,00.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 17 augustus is er een verkoping van spullen uit grootmoeders tijd, zoals zink, emaille, potten en koffiemolens. Van 10.00 tot 15.00 uur aan de Molendijk 140 in Nieuwe-Tonge. Bel voor meer informatie naar Jan Nijssen: 651638.

Open schuur

Op zaterdag 17 augustus is er van 10.00 tot 15.00 uur 'Open Schuur' bij Houweling Meubelen aan de Langeweg 41A. Er zijn meubels, boeken, kledingstukken en kleine spullen zoals servies, lampen en bestek te koop.

OOLTGENSPLAAT

Schuurverkoop

Zaterdag 17 augustus is er weer een schuurverkoop met allerlei tweedehands spullen voor kleine prijzen. De verkoping is van 9.30 tot 12.30 uur in de Meidoornstraat in Ooltgensplaat, de ingang is achterom, tegenover het wandelpad.

OUDE-TONGE

Inzameling goederen

Zaterdag 17 augustus is er een inzameling van goederen voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staan leden van de werkgroep klaar om schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304 of 06-29590036. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor een (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

OUDDORP

Fietstocht De Oase

Op dinsdag 27 augustus is de jaarlijkse fietstocht van De Oase over de kop van het mooie eiland Goeree-Overflakkee. Er is weer een prachtige route uitgezet, onderweg is er een tussenstop met koffie/thee en wat lekkers. De opbrengst is voor Diaconaal Gastenhuis De Oase in Ouddorp. Voor meer info: www.diaconaalgastenhuisdeoase.nl. Het vertrekpunt is Kwekerij Klepper aan de Oudelandseweg 27 in Ouddorp. Vertrektijd tussen 18.30 en 19.00 uur. Kosten: € 3,- p.p. en € 12,50 per gezin. Na afloop is het mogelijk om een ijsje/broodje kroket/frikandel te kopen.

Zangavond

Zaterdag 17 augustus is er van 19.30 tot 20.30 uur een zomerzangavond in de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3, Ouddorp. Onder begeleiding van het orgel samen een uur zingen. De liederen komen uit de bundel van Johannes de Heer en het Liedboek der Kerken (1973).

Toer bioboer

Fiets zaterdag 24 augustus mee met de boswachter van Natuurmonumenten en maak kennis met boer Piet en boerin Janneke en hun 250 Jerseykoeien in de stal en in het natuurgebied Volgerland in Ouddorp. Na de rondleiding staan er warme wafels klaar en wat te drinken. Hoe leuk is het om tussen de koeien te eten! Na de lunch stap je met de boswachter op de fiets om naar het natuurgebied Volgerland te fietsen. Deze fietstocht bestaat uit ongeveer 11 kilometer. In het Volgerland wandel je met een ervaren gids door een gevarieerd landschap, dat volop kansen biedt voor broedvogels. Naast vogels vind je hier ook de Jerseykoeien. Vervolgens stappen we weer op de fiets om via een mooie route over de kop van het eiland naar de Mekkerstee in Ouddorp te fietsen. Hier is kaas te koop, gemaakt van Jerseymelk. Na dit bezoek fietsen we terug naar de startlocatie in Goedereede. Meld u vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. Kosten inclusief lunch en tegoedbon ijsje bij de Mekkerstee: € 30,00 p.p., leden van Natuurmonumenten betalen € 25,00. Parkeren kan bij de carpoolplaats/benzinepomp Sakko Commercial Goedereede. Vanaf daar is het 5 minuten fietsen naar de de boerderij aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede. Starttijd 10.00 uur, eindtijd ongeveer 16.15 uur.

Zomerzangavond

Donderdag 15 augustus is er in de Dorpskerk aan de Weststraat een samenzangavond, met als thema 'U zij de Glorie'. De avond start om 19.30 uur, de toegang is gratis, er is wel een collecte voor de Gereformeerde Zendingsbond. Het is de laatste zangavond van het zomerprogramma. Tijdens deze bijeenkomst zullen de GZB-medewerkers Reinout en Arenda van Heiningen een presentatie geven over hun werkzaamheden in het Isaangebied in Noordoost Thailand. Er is een gevarieerd programma met Psalmen en geestelijke liederen, die worden begeleid door organist Kees Villerius. Na afloop, rond 21.00 uur, kan er worden nagepraat onder het genot van koffie, thee of fris.

Inloopconcerten

In de zomermaanden is de Ouddorpse Dorpskerk op zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur open voor publiek. Er is onder andere een maquette van de tabernakel te zien. Om 11.00 uur wordt er een inloopconcert gegeven door een predikant. Op 17 augustus is dat dominee C.D. van Alphen uit Numansdorp, en op 24 augustus dhr. T.E. van Spanje uit Epe. Verder staat er een orgelconcert gepland op donderdag 22 augustus a.s. om 20.00 uur. Organist is dan Floris van Gils, afkomstig van Achthuizen, student aan het Koninklijk Conservatorium te 's-Gravenhage, alsmede aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. Hij is o.a. organist van de St. Gertrudiskathedraal te Utrecht.

SOMMELSDIJK

Bingo voor KiKa

Zaterdag 7 september is de zevende KiKabingo in De Staver. Naast de bingo is er ook een verloting. Volgens de organisatie zijn er mooie prijzen, zoals een midweek van Landal Greenparks. De gehele opbrengst is voor de Stichting Kinderen Kankervrij. De bingo is van 19.30 tot 23.00 uur, zaal open om 18.00 uur.

LANGSTRAAT

Fietspuzzeltocht

Op zaterdag 31 augustus organiseert de Hervormde Kerk te Langstraat (1 km voorbij Achthuizen) een prachtige fietspuzzeltocht door het mooie landschap van Oostflakkee. Vanouds een gezellige tocht met een bijzonder ontspannen sfeer met een afstand van een kleine 30 km. Al vele jaren doen er meer dan 50 mensen mee, kerkelijk en niet-kerkelijk. De sfeer is altijd geweldig, maar natuurlijk wel een beetje afhankelijk van het weer. De start van deze fietstocht is van 9.15 tot 9.30 uur vanaf de kerk. De aankomst is ongeveer 12.00 uur. Halverwege is er een stop met koffie, thee of frisdrank. Bij terugkomst is er in de kerk een maaltijd voor de deelnemers met soep en broodjes. De kosten zijn € 5,- p.p., met een maximum van € 15,- per gezin. De opbrengst van de fietstocht is bestemd voor het onderhoud van het kerkgebouw. In verband met de lunch en de koffie graag even van tevoren aanmelden. Dat kan bij Piet Leroy: 665804, piet.leroy@planet.nl of bij Dirk Bal: 632059, dirk.bal@kpnplanet.nl. Voor de winnaar van de puzzeltocht is er een taart en wisselbeker beschikbaar!