GOEDEREEDE

Alternatief programma

Dit jaar zijn er geen kunstdagen in Goedereede, maar in atelier Hans Dolieslager in de Pieterstraat is er een alternatief programma. Er zijn twee gastexposanten in atelier Dolieslager: Jaap Hartman met bronzen beelden en Anne-Marie Delissen met keramiek. Donderdag 8 augustus is er om 14.00 uur een lezing met als thema 'Schilders van licht en kleur'. De toegang is gratis. 's Avonds is er een uitverkocht pianoconcert door Piet Westhoeve in de Goereese toren. Vrijdag en zaterdag zijn er activiteiten rondom de molen die 300 jaar bestaat, zie elders in deze krant meer informatie. Zaterdag is het beiaardconcert van 15.00 tot 16.00 uur. En een muziekgroep met enthousiaste zestigers speelt om 14.00 en 16.00 uur muziek uit de jaren '60 bij atelier Dolieslager. Het inmiddels traditionele 'prentje van het jaar', een zeefdrukje met een oplage van 30, is inmiddels uitverkocht.

Vakantiespelweek

Van 27 t/m 31 augustus wordt op het plein nabij de Jongkoenstraat de vakantiespelweek gehouden. Er worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd rond een thema. Jong en oud, iedereen is welkom! De activiteiten hebben als doel om elkaar te ontmoeten en in aanraking te komen met het Woord van God, de Bijbel. De toegang is gratis. Het thema van dit jaar is SchatRijk! Kijk voor meer informatie op de website www.hervormdgoedereede.nl, of de Facebookpagina van de kerk.

Zomermarkt

Zaterdag 10 augustus is de jaarlijkse zomermarkt, die georganiseerd wordt door de Hersteld Hervormde Gemeente van Goedereede. De markt is van 9.00 tot 15.30 uur en wordt gehouden op het weiland nabij Hondsweg 27a in de Oostdijk (tussen Ouddorp en Goedereede). De markt, met maar liefst 50 kramen, is geheel in landelijke sfeer. Er worden allerlei spullen aangeboden, zoals planten, tweedehands boeken, fotokaarten, fruit, snoep en handgemaakte artikelen. Bezoekers kunnen ook genieten van vers gebakken vis, een oliebol, ijsje, kopje koffie, enzovoort. Om 11.00 uur is er een veiling, bezoekers kunnen bieden op diverse mooie spullen. Voor de kinderen is er een springkussen, de sjoelbak, spijker slaan en er kan een rondrit met paard en wagen worden gemaakt. Bezoekers kunnen gratis parkeren op loopafstand, mensen voor wie de afstand te ver is, kunnen gebruik maken van vervoer vanaf het parkeerterrein naar de markt.

MIDDELHARNIS

Tweedehands kleding

Zaterdag 10 augustus is er een verkoop van tweedehands kleding ten bate van de Exoduskerk. Zoekt u luchtige kleding voor de zomerperiode? Dan bent u in de kledingschuur aan het goede adres. Er is een mooie collectie, met lage prijzen, voor alle leeftijden. Er zijn ook allerlei kledingaccessoires te koop, zoals hoeden, tassen, kettingen, sjaals en schoenen. De verkoping is van 9.00 tot 15.00 uur aan de Oostelijke Achterweg 74 in Middelharnis, in de zwarte schuur naast Mientjeshof.

Maak een Stopmotion

Tijdens de Summerschool in de bibliotheek is er op woensdag 14 augustus van 10.00 tot 12.00 uur een workshop voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Deelname kost € 5,-. Het onderwerp is 'Stopmotion'. Een stopmotion is een filmpje dat bestaat uit verschillende soorten foto's, waarmee een leuke animatie wordt gemaakt. Tijdens de workshop bedenken de kinderen samen met fotograaf Else Loof in een groepje een idee, dat ze vervolgens in de praktijk mogen uitvoeren.

Fotohunt

Wie maakt de beste, mooiste, gaafste foto's? De Fotohunt is een spannende strijd om de beste foto's. De workshop wordt verzorgd door fotograaf Else de Loof. De kinderen gaan in een team op een leuke manier met elkaar proberen de meest creatieve foto's te maken binnen een bepaalde tijd. Kortom, veel actie, spanning en een goede samenwerking komen aan bod tijdens deze jacht naar de mooiste foto's! Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en is op woensdag 14 augustus van 13.30 tot 15.30 uur. De toegang is € 5,-.

OUDDORP

Orgelconcert Sander van den Houten

Aanstaande donderdag 8 augustus 2019 om 20.00 uur geeft Sander van den Houten (*1987) uit Kampen een orgelconcert op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk aan de Ring. Hij zal naast eigen improvisaties o.a. werken spelen van Johann Sebastian Bach (1685-1750), Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847), Dietrich Buxtehude (1637-1703) en Camille Saint-Saens 1835-1921). Van Houten is niet alleen organist, hij slaagde cum laude voor zijn master Orgel, maar ook dirigent, docent en koorbegeleider. Kijk voor meer informatie op www.sandervandenhouten.nl. De entree bedraagt € 8,- per persoon, vanaf 16 jaar. Na afloop is er koffie of thee beschikbaar. Op het zomerprogramma staat voor 15 augustus a.s. om 19.30 uur een zangavond in samenwerking met de Gereformeerde Zendingsbond gepland. Het echtpaar Van Heijningen hoopt dan te vertellen over hun project in Thailand. Kees Villerius bespeelt het orgel. De toegang is gratis, er is wel een collecte voor de zending.

Vuurwerk- en lasershow

Op zaterdag 17 augustus om 22.30 uur vindt op 'Strand Oosterduinpad' ter hoogte van Strandcafé De Zeester (parkeren aan het einde van de Oosterweg) een spectaculaire Vuurwerk- en Lasershow plaats. Deze 'Sound & Light Lasershow' is een wervelende lichtshow, ondersteund met de meest prachtige muziek en zorgt voor unieke taferelen op het Ouddorpse strand. Bezoekers kunnen de show het beste bekijken door op het strand te gaan zitten.

Fietspuzzeltocht

Op maandag 12 augustus is er een fietspuzzeltocht voor de zending. Deelnemers kunnen starten tussen 18.30 en 19.00 uur vanaf de kerk van de Gereformeerde Gemeente, Spaanseweg 13, Ouddorp. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon met een maximum van € 10,- per gezin. Er is onderweg een stop met koffie, thee en wat lekkers. En aan het eind van de tocht zijn er gefrituurde lekkernijen te koop. De opbrengst is voor de zending.

Circus in het centrum

Op zaterdag 17 augustus is er vanaf 15.00 uur circus in Ouddorp. Op diverse plaatsen, verspreid over het centrum, geven circusclowns allerlei workshops en leren ze bezoekers leuke dingen uit het circus. Denk bijvoorbeeld aan workshops met muziek, ballonnen of jongleren. Om 21.00 uur wordt de dag afgesloten met een parade van alle clowns en geven ze samen een spectaculaire eindshow. Tijdens het evenement blijven de winkels langer open. De dag wordt, namens alle ondernemers in Ouddorp Centrum, georganiseerd en aangeboden door BIZ Ouddorp Centrum. Het evenement vindt plaats van 15.00 tot 22.00 uur. Kijk op de Facebookpagina www.facebook.com/ouddorpcentrum voor meer informatie.

Strand- en zeedieren

Kom zaterdagmorgen 17 augustus naar de Brouwersdam en ontdek samen met de boswachter welke dieren er leven op de grens van land en water. Tijdens deze speurtocht zijn de deelnemers zo'n anderhalf uur in de weer met schep en schepnet bij de Duinen van Goeree. Deze activiteit is een aanrader voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar. Meld wel vooraf aan op www.natuurmonumenten.nl/goeree/agenda. De start is om 10.00 uur bij de Buitenhaven van de Brouwersdam. Ouders mogen gratis mee!

SOMMELSDIJK

Bingo's O-G-O

Zaterdag 10 augustus is er om 19.30 uur een bingo van de O-GO in wijkgebouw De Zwaluw aan de Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er zijn 11 rondes voor € 6,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,- per ronde. Ook op woensdag 14 augustus is er een bingo, die start om 13.30 uur in de Zwaluw. De zaal is open om 13.00 uur, er zijn 9 rondes voor € 3,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes en twee extra rondes in de pauze. Er is ook een verloting. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

STELLENDAM

Palingrookwedstrijd

Zaterdag 10 augustus wordt op Marina Stellendam aan de Deltahaven 69 de tweede palingrookwedstrijd van dit seizoen georganiseerd. Men is van harte welkom om dit evenement, tussen 08.00 en 16.00 uur te bezoeken. Er is verkoop en er zijn demonstraties. Kom kijken en proeven. Makreel, zalm, tong, haai, paling, forel, zeebaars en poon, het is er allemaal. Belangrijk is dat bij deze palingrookwedstrijd ook weer actie wordt gevoerd voor KiKa.