Afbeelding
Foto:

Goedereede ontdekken: Klein maar Groots!

Aan de Markt in Goedereede staat het voormalige stadhuis. Een plek met historie. Denk alleen maar aan de kerkers die ooit in het pand waren en de 'heksen' die hier in 1592 de dood vonden op de brandstapel.

En zo heeft Goedereede vele plekken met historie. De barakken uit de Franse tijd, de kerken en de toren, de molen, de voormalige poorten en vestingwerken, de agrarische schuren – en ga zo maar door. En niet te vergeten de verhalen over bijvoorbeeld de portvangst, de vrouwen die pek gooiden en de enige Nederlandse paus.

Op een klein oppervlak is veel te zien en te beleven. Zoals de VVV-publicatie schrijft: "Goedereede is een prachtig stadje met een rijke historie. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. (…) Het is een goed bewaard geheim dat dit kleine stadje groots is." De wandeling is 1,2 kilometer lang en duurt ongeveer een uur.

Wandelen door Goedereede onder leiding van een gids is mogelijk op donderdagochtend (aanvang 10.00 uur). Dit met prachtige achtergrondmuziek van beiaardier Jan Bezuijen vanuit de Goereese Toren. De stadswandelingen vinden plaats op de donderdagen van 8 tot en met 29 augustus. Reserveren kan tot en met de woensdag voorafgaand aan de wandeling bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Kosten: € 7,50 (inclusief consumptie). Groepen kunnen daar ook boeken voor een wandeling onder leiding van een gids op andere dagen.

Maak kans op gratis stadswandeling

Kans maken op het boekje 'Stadswandeling Goedereede. Klein maar Groots!'? De VVV verloot tien exemplaren onder de mensen die de volgende meerkeuzevraag goed weten te beantwoorden. Hoeveel treden telt de Goereese Toren? A. 217. B. 199. C. 225. D. 165. Stuur het juiste antwoord voor woensdag 7 augustus naar info@vvvgoeree-overflakkee.nl en vermeld daarbij uw naam en adresgegevens. De winnaars ontvangen bericht.