Afbeelding
Foto:

Jan Abresch wint palingrookwedstrijd

Door Jaap Ruizeveld

Niet alleen voor de enthousiaste palingrokers was het weer een gezellig sfeervol treffen ook voor Kika-ambassadeur Kees Witte en zijn ondersteuning was het een geslaagde bijeenkomst. In de vroege ochtenduren mocht hij uit handen van Peter C. Grinwis (manager Jouw Marktkraam) een cheque in ontvangst nemen van 250 euro. Een bedrag dat door sponsoren en verkoop vanuit de Kika-stand (inclusief genoemde cheque) aan het eind van de dag opliep naar 700 euro. "Echt bizar",zei de dankbare ambassadeur. Gelukkig voor hem was het zaterdag niet meer zo extreem warm en kon hij de hele dag op locatie blijven. Inmiddels staat de teller voor Kika op Goeree-Overflakkee dit jaar al op ruim 57.000 euro, aldus Kees.

Prestaties

De palingrookwedstrijd vond zoals gebruikelijk weer plaats op het terrein van de gastvrije familie Hameeteman aan de Dorpsweg. Behalve paling werd er ook makreel, zalm, tong, forel, zeebaars en poon verkocht. Bezoekers, waaronder toeristen en recreanten, konden ook diverse groenten, fruit en eieren kopen. Kortom een gezellige marktplaats met topprestaties van de rokers. Achter Jan Abresch en Kees Grinwis was er een derde plaats (beker) voor Johan van Nimwegen terwijl de nummers 4 tot en met 6 een medaille in ontvangst mochten nemen. Dat waren respectievelijk Otto Bart, Cor Punt en Jan Jaap Struik. Zonder support van sponsoren zou het evenement niet kunnen plaatsvinden geeft organisator Kees Grinwis aan. Met dank aan Eetcafé 't Hoekje, de supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Agrimarkt en Mierop Kramen.

Vervolg

De tweede palingrookwedstrijd op de Kop van Goeree is zaterdag 10 augustus in Stellendam op de Jachthaven Marina, Deltahaven 69. Een ieder is van harte welkom tussen 08.00 en 16.00 uur. Er is verkoop en er zijn demonstraties met o.a. makreel, zalm, tong, paling, forel, zeebaars en poon. Kika is ook hier met een stand bij dit evenement aanwezig.

Afbeelding