Afbeelding
Foto:

'De Staver is veilig en voldoet aan geldende wet- en regelgeving'

Zoals bekend is na aanhoudende raadsvragen over de klimatologische omstandigheden en de bedrijfsvoering in het bad het genoemde onderzoek ingesteld. Het doel van de analyse was om op een objectieve wijze, door een onafhankelijke partij, onderzoek te laten doen naar de huidige technische en klimatologische omstandigheden en de bedrijfsvoering in zwembad De Staver. De achterliggende vraag van het college was of er vertrouwen mag zijn dat de stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) voorziet in een veilige zwemomgeving.

Verbeterpunten

Sportfondsen concludeert dat zwembad De Staver, voor wat betreft veiligheid, hygiƫne, technische bedrijfsvoering en klimatologische omstandigheden, voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Wel heeft Sportfondsen aanbevelingen gedaan om aspecten te verbeteren. De gemeente gaat in gesprek met de stichting SRGO om in gezamenlijkheid deze verbeterpunten door te voeren.

Werkwijze analyse

Sportfondsen richtte zich in het onderzoek eerst op de fysieke omgeving in het zwembad. Daarbij is de staat van de huidige machines en installaties onderzocht en of deze functioneren conform de geldende wet- en regelgeving. Het tweede onderdeel van de analyse ging over de bedrijfsvoering van de stichting SRGO. De klimatologische omstandigheden vormden het derde deel van de analyse. Stichting SRGO heeft in een eerdere fase zelf aanpassingen aangedragen richting de gemeente voor verbetering van de lucht- en waterkwaliteitsbeleving. Het college vroeg bij de opdrachtverlening Sportfondsen om ook deze zelf voorgestelde aanpassingen in de analyse mee te nemen.