DIRKSLAND

Tuinverkoop

Op zaterdag 3 augustus is er van 9.30 tot 15.00 uur voor de tweede keer een tuinverkoop aan de Prins Bernhardlaan 12 in Dirksland. Met nieuwe mensen en andere spullen. De toegang is gratis, er is koffie, thee en fris verkrijgbaar met een lekker plakje cake.

GOEDEREEDE

Expositie 'Gezond geestelijk leven'

Van 5 augustus tot 10 augustus is er schilderkunst te bekijken in de consistorie en in de kerk van de Hervormde Gemeente in Goedereede, het adres is Kerkpad 3. Het thema van de expositie is 'Een gezond geestelijk leven'. De schilder is dominee Maliepaard, die verkondigt de blijde boodschap met woord en penseel. Ds. Maliepaard is met zijn vrouw zelf aanwezig om uitleg bij zijn schilderijen te geven. Er is een verkooptafel aanwezig, de opbrengst is voor Israël. De expositie is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur geopend. Op donderdag en zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur.

GOEREE-OVERFLAKEE

Collectanten gezocht

Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst. Wilt u ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij José Wittkampf, Narcissenpad 13, 3251 CZ Stellendam, e-mail: jose.early@live.nl.

MIDDELHARNIS

Repaircafé

Zaterdag 3 augustus is er van 10.00 tot 13.00 uur Repaircafé bij Goed voor Goed, Simon Stevinweg 49. De vrijwilligers staan ook in de vakantie klaar om bijvoorbeeld een kapotte ventilator te repareren. Het afgelopen jaar lukte het om 75 procent van de kapotte spullen van bezoekers te repareren. Er is een naaister aanwezig die kan helpen met verstellen van kleding. Er worden geen mobiele telefoons, computers en groot witgoed aangenomen om te repareren. Het volgende Repaircafé is op 7 september.

Workshop Minecraft

Een grote muur, een slotgracht, toegangspoort en wachttorens: dit hoort allemaal bij een Romeins kasteel! Bouw zelf een Romeins fort in Minecraft in de bibliotheek. Je bouwt samen met een mede-Minecrafter in 2 uur tijd een fort op basis van afbeeldingen en beschrijvingen van vroeger. Er kunnen maximaal 18 deelnemers meedoen. Deze workshop in de bibliotheek is op woensdag 7 augustus van 10.00 tot 12.00 uur voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Deelname kost € 5,-. Vooraf aanmelden bij de balie of via www.bzhd.nl.

Schilderen als Rembrandt

2019 is het jaar van Rembrandt. Wat weet jij over deze meester van de Gouden Eeuw? In deze workshop geeft kunstenaar Cristina Vaudo een korte blik op het leven van deze schilder en vervolgens ga je zelf aan de slag. Rembrandt heeft veel zelfportretten nagelaten. Onder leiding van Cristina ga je één van de vele zelfportretten van Rembrandt naschilderen. Durf jij deze uitdaging aan? We werken met acrylverf, dit gaat niet uit je kleding. Trek dus kleding aan die vies mag worden. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Op woensdag 7 augustus van 13.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek. Toegang € 5,-. Vooraf aanmelden bij de balie of via www.bzhd.nl.

OOLTGENSPLAAT

Schuurverkoop

Zaterdag 3 augustus van 10.00 tot 12.00 is er een schuurverkoop in de Meidoornstraat te Ooltgensplaat. De ingang is achterlangs, tegenover het wandelpad. Bezoekers kunnen er voor een 'prikkie' wat nieuws kopen.

OUDDORP

Strandsporten

Op zaterdag 17 augustus wordt er op het strand een mix van strandsporten gespeeld tijdens het Beach Sports Tournament. Op het strand bij Strandpaviljoen Paal 10 kan er van 14.00 tot 17.00 uur worden deelgenomen aan wedstrijdjes strandvoetbal, knotshockey, lacrosse, etc. Aanmelden kan, per team of individueel, via: info@houtenkaap.nl.

Kofferbaksale

Op woensdag 7 augustus organiseert Bed & Broodje Ouddorp voor het eerst een kofferbaksale in de bostuin bij de accommodatie. Vanuit meer dan twintig kofferbakken verkopen deelnemers hun spullen, daarnaast zijn er ook kleedjes met mooie tweedehands spullen. Er is ook koffie en thee en zelfgemaakt lekkers te koop. De kofferbaksale is van 10.00 tot 15.00 uur. Het adres is Oudelandseweg 13 Ouddorp. Bezoekers worden verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Fietstocht Adullam

Op dinsdag 6 augustus organiseert het Comité van Adullam Gehandicaptenzorg weer een fietstocht. Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes: 30 of 50 kilometer. De inschrijving is van 10.00 tot 12.00 uur in Eben-Haezer aan de Preekhillaan 5 in Ouddorp. Het inschrijfgeld is € 4,- per volwassene, € 2,- per kind tot 12 jaar en € 14,- voor een gezinskaart. In Eben-Haezer is een kleine verkoping met onder andere kruiden, snoep en kaarten. Ook is er koffie, thee en fris te koop. Onderweg is er ook eten en drinken te koop. Voor eventuele vragen kunt u bellen met Hester Grinwis: 06-19153606. Deelnemers steunen het werk van Adullam Gehandicaptenzorg.