Aanmelden voor cursus Seniorweb

Op 4 september start SeniorWeb-Middelharnis weer met de computercursussen. In de afgelopen jaren is gebleken dat deze cursussen voorzien in een behoefte. De maatschappij gaat er vanuit dat het vanzelfsprekend is dat ook senioren PC-vaardigheden bezitten. SeniorWeb - Middelharnis biedt de gelegenheid om deze vaardigheden op te doen. Onder de vlag van SeniorWeb wordt eerst de basiscursus computergebruik voor beginners gegeven. Daarbij komen de meest elementaire zaken aan de orde. Gedurende negen wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur wordt ingegaan op het gebruik van Windows 10, Microsoft Office 2016 (programma Word), internet en e-mail. Ook internetbankieren komt uitgebreid aan de orde. Deze presentatie wordt verzorgd door Rabobank.

Door aanmelding voor de vervolgcursus, kan men zich verder verdiepen in het gebruik van de programma's. Dan komen ook PowerPoint en Picasa, een fotobewerkingsprogramma, aan de orde, evenals het nieuwe programma Google foto. Het overzichtelijk opslaan van foto's op je laptop of computer hoort daar ook bij. Beide cursussen worden afgesloten met een certificaat. De hele cursus staat op een USB-stick. Deze kan mee naar huis genomen worden, waardoor thuis oefenen mogelijk is. De cursussen worden op negen achtereenvolgende woensdagen van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur gegeven in het leercentrum van de Rabobank. De kosten bedragen € 80,- per persoon, dat is inclusief het gebruik van een laptop, gebruik van USB-stick, koffie/thee, enzovoort. De Rabobank sponsort de cursus door het leercentrum kosteloos ter beschikking te stellen.

De nieuwe cursussen beginnen op 4 september. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leo Kloet; leo.kloet@planet.nl of 06-53244161. Of met Rienus van Balen mbalen2@gmail.com of 06- 20631663. Op de website www.seniorenweb-middelharnis.nl staat een inschrijfformulier.