Kringloopwinkel Woord en Daad blijft groeien!

MIDDELHARNIS – Bij de Kringloopwinkel van Woord en Daad in Middelharnis gaat het nog steeds heel goed. Het aantal bezoekende klanten stijgt nog steeds en ook de omzet over het eerste halfjaar van 2019 vertoont een plus van 50%.
Dit jaar staat de omzetteller per 30 juni op € 76.000,00 exclusief BTW. Vorig jaar was dit        € 50.000,00. Een resultaat waar de Stuurgroep en vrijwilligers dankbaar en trots op zijn.

De gebrachte en opgehaalde goederen hebben een snelle doorstroming, wat iedere week weer een ander winkelbeeld geeft en de klanten graag een rondje door de winkel doen. Goede, bruikbare spullen zijn daarom altijd welkom.
Het nettoresultaat (€ 56.000,00) gaat naar een waterproject in Ethiopië, waar Woord en Daad aansturing geeft aan binnen -en buitenlandse bedrijven om het water van de Awash rivier beter te benutten. Ook wordt de plaatselijke overheid getraind in het heffen van belastingen bij vervuilende bedrijven, zodat zij bewuster gaan gebruiken en lozen. Zo wordt het water beter benut en kunnen boeren hun gewassen het nodige vocht geven.
Ook een werkgelegenheidsproject in Tsjaad kan op steun van deze kringloopwinkel rekenen. Jonge mensen worden aan werk geholpen en krijgen een betere toekomst.
Bakproducten: Nieuw in de winkel beschikbaar, een assortiment zelfbakproducten van Voogd Meelhandel uit Ouddorp.
Uitverkoop zomerkleding: Voor de winkel, in verband met de zomervakantie, gesloten wordt, gaat alle zomerkleding in de uitverkoop. Van 17 juli t/m 3 augustus kunt u voordelig terecht: 3 HALEN – 1 BETALEN.
Vakantie: De winkel is evenals vorig jaar tijdens de bouwvakvakantie 3 weken gesloten, van 5 t/m 27 augustus. De winkel is vanaf woensdag 28 augustus, 13:00 uur weer open.
Vrijwilligers: Momenteel werken er ruim 70 vrijwilligers in de winkel, maar er is altijd behoefte aan betrokken vrijwilligers. Voelt u vrij om te informeren in de winkel, want het is een gezellige ploeg mensen. Openingstijden: wo. middag van 13.00 – 16.00 uur. Do. t/m za. van 10.00 tot 16.00 uur. Telefoon 0187-701106. Bij geen gehoor 0187-484806.                 Mail: kringloopwinkelmiddelharnis@gmail.com. Goede gebruikte spullen zijn altijd welkom!
2-jarig bestaan: Op zaterdag 5 oktober organiseert men weer een open dag met vele activiteiten en is er 's middags weer een veiling van mooie spullen. Zet deze dag alvast in uw agenda.
Ethiopiëreis: Volgend jaar maart gaat een groep betrokken mensen van Flakkee naar Ethiopië om het project te gaan bekijken en ook de schitterende cultuur en natuur van het land te proeven. Voor deze 18-daagse reis zijn nog 4 plaatsen beschikbaar met een groep van 16. Info bij de organisatoren: Willem Zoeteweij 06-21827473, Jaap Mackloet 06-51641871.