Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Dorpswandeling

Wilt u Dirksland (beter) leren kennen? Neem dan deze zomer deel aan één van de dorpswandelingen, waarbij een gids vertelt over de historie van het dorp. De rondwandelingen zijn gratis en starten in de oude dorpskerk. De eerstvolgende rondwandeling is op zaterdag 20 juli en start om 14.00 uur. De andere data zijn 10 augustus, 24 augustus en 14 september.

Tuinverkoop

Aanstaande zaterdag 20 juli wordt voor de eerste keer een 'gezellige tuinverkoop' georganiseerd aan de Prins Bernhardlaan 12. De verkoop duurt van 9:30 tot 15.00 uur en en de toegang is gratis. Er is koffie en thee en siroop voor de kleintjes aanwezig en een lekker plakje cake. Wilt u ook komen staan met spullen? Mail dan naar Samantha-27@live.nl Er zijn nog twee plaatsen.

GOEDEREEDE

Jaarmarkt

Iedereen wordt uitgenodigd om aankomende zaterdag een kijkje nemen bij de jaarmarkt aan de haven van Goedereede. Deze braderie wordt georganiseerd op 20 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur. De organisatie is in handen van John Harting van Pajo Evenementen, in samenwerking met Oranjevereniging Goedereede. Een kraam huren? Neem dan contact op via info@pajo-evenementen.nl of 0655308794.

Vissen haken

Op donderdag 25 juli bent u weer van harte welkom in partycentrum Oostdam voor Goeree Creatief met uw breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook tussen 19.00 uur en 22.00 uur. Er is deze avond een gratis aanschuifworkshop haken met thema 'Een kei van een vis'. Neem hiervoor uw eigen katoen en bijpassende haaknaald mee. Verdere informatie kunt u vinden op de facebook pagina van Oostdam, oostdam@sr-go.nl, bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604

Zen in het zand

Ook tijdens de komende zomermaanden organiseert Zen op Flakkee i.s.m. de Stichting ZIJN wederom meditatiewandelingen in natuurgebied de Kwade Hoek. De avond bestaat uit een wandeldeel met een – begeleide – natuurexcursie door het gebied en een meditatiedeel waarbij zitmeditatie en loopmeditatie elkaar afwisselen. Dit deel van de wandeling is in stilte. Er is elke maand een Zen in het Zand-wandeling. De eerstvolgende is op dinsdag 30 juli. De laatste avond van dit zomerseizoen is op dinsdag 27 augustus. We vertrekken om 19.30 precies vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg in Goedereede. Voor zonsondergang zijn we daar steeds weer terug. Belangstellenden kunnen zich opgeven via Stichting ZIJN: tel. 0187 48 33 66 toets 5. Maximum aantal deelnemers per avond: 15. Deelname is gratis. Meer informatie op www.zenopflakkee.nl

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 20 juli is er een verkoping van spullen uit grootmoeders tijd, zoals zink, emaille, potten en koffiemolens. Van 10.00 tot 15.00 uur aan de Molendijk 140 in Nieuwe-Tonge. Bel voor meer informatie naar Jan Nijssen: 651638.

Zomermarkt

Op zaterdag 20 juli hoopt de activiteitencommissie van de Hersteld hervormde gemeente van Ouddorp weer haar bekende zomermarkt te organiseren. Ook dit jaar mogen ze dit weer doen bij vishandel Sperling aan de Hazersweg 77. De opbrengst van de markt zal dit jaar bestemd zijn voor de restauratie van het verenigingsgebouw van de kerk. Op de markt is van alles te vinden voor zowel oud als jong en zowel voor de inwendige mens als voor de buitenkant. Daarnaast is het een unieke plaats om bekenden te ontmoeten en weer eens gezellig bij te praten, misschien wel onder het genot van wat lekkers op het ruime terras. Om 11.00 uur is er een Amerikaanse veiling waar u misschien wel de gelukkige wordt van iets voor bijna niets. De markt opent om 9.00 uur en we hopen te sluiten om 15.00 uur. De toegang is gratis, parkeren eveneens. Wel is er het verzoek om in verband met ruimtegebrek, gebruik te maken van de ingang aan de Stoofweg.