Zaterdag grrote Boerderijfair en Open Imkerijdag bij Landwinkel Keizer

STELLENDAM - Zaterdag 13 juli is er bij Landwinkel Keizer veel te beleven. Een grote boerderijfair, oude ambachten bezichtigen, uilenballen pluizen, met de brandweer mee, een ritje op de pony, een kleedjesmarkt en rondleidingen naar de bijenkasten.. Een gezellig dagje uit voor het hele gezin!

De boerderijfair biedt voor elk wat wils. Doordat Keizer aangesloten is bij de coöperatie Landwinkel, bieden ze op de fair producten aan vanuit de streek. Er is een grote diversiteit aan kramen. 100% Ouddorp, Brocante, Vintage huisraad, Carmen's Kichen, van de Boom boeken, een kraam van Adullam, verse bloemen van kwekerij Luime, mooie handgemaakte fotokaarten, Poldergoed, Schaik kaas, de Dutch Cranberrygroup, accessoires en speelgoed, de Nollestee, Aloe Vera producten, een kraam met Israël producten, Inkie's leren tassen atelier, Josephine hoeden, Puur Geluk, Hollandse kersen, aardbeien, noten, visser Grinwis met heerlijk vers gerookte paling en verse haring, bakker van Harberden… Het is allemaal aanwezig! Naast dit alles is er de gelegenheid om kennis te maken met producten uit de landwinkel. Uiteraard is er ook een kraam met bijenproducten, en heerlijke honing uit eigen imkerij.

Veel activiteiten

Als u aankomt ziet u meteen een grote landbouwmachine opgesteld, wie wil hier nu niet bij op de foto? Kinderen kunnen met vers fruit hun eigen gebakje maken en zich vermaken op het grote springkussen wat opgesteld staat. In het weiland kunnen ze rondjes op een pony rijden en van 11-14 uur mogen ze gratis mee met de brandweerwagen. In de theetuin 'Keizershof' zijn verschillende oude ambachten te bekijken, zoals de mandenmaker en kaarsenmakerij. U ziet het weverswiel weer in gebruik (kinderen mogen het ook zelf proberen) en u kunt bekijken hoe boterbabbelaars ambachtelijk worden bereid, waar u uiteraard ook van mag proeven! Ook nieuw dit jaar is de kraam waar u kunt kijken hoe glas-in-lood ramen worden vervaardigd. Verder vindt u op het terrein bij Landwinkel Keizer een gezellige kleedjesmarkt.

Rondleidingen

Duik in de fascinerende wereld van de bijen en ga met imker Ad Keizer mee naar de bijenkasten! Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Deze dag kunt u zich verdiepen in de fascinerende wereld van deze dieren. U krijgt antwoord op vragen als: Wat doet een imker en waarom word je imker? Hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk? Er wordt uitleg gegeven over de werksters, darren en de koningin. We nemen een kijkje in een bijenvolk, op zoek naar de koningin! Ook worden er diverse demonstraties gehouden en tips gegeven over hoe u uw tuin of balkon bijvriendelijk kan inrichten en hoe u kunt helpen om de bijenstand te verbeteren. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met een imker en het houden van honingbijen. Ons advies is om geen parfum op te spuiten. Overigens is de kans klein om gestoken te worden, zodat ook kinderen zich kunnen verwonderen over deze prachtige dieren! Vind je het toch nog te eng? Er zijn ook een aantal beschermkappen die je op kan doen, zodat je zelf een echte imker lijkt! Een rondleiding kost u niets.

Uiteraard is er de gelegenheid om gezellig in de theetuin wat te drinken.. Ook ontbreekt de verzorging van de innerlijke mens niet. De boerin staat weer klaar in de keuken om u te verwennen met vers gebakken taart. Gebakken vis, gerookte paling, een patatje van Eterij de Ring (gemaakt van onze eigen aardappels!) en een hamburger van Vleesboerderij Boot zijn ook verkrijgbaar. .. of toch een lekker ijsje? In ieder geval van harte welkom! Parkeergelegenheid is er deze dag voldoende en ook mindervaliden kunnen de fair goed bereiken. Pinautomaat aanwezig.

Locatie: Damweg 1a; Tussen fietsknooppunten 60-66 en 41-71 – Tijd: 9.30-15.30 uur – Landwinkelkeizer.nl Toegang: €2,- met een maximum van €5,- per gezin. Het bedrag is overigens terug te verdienen. Dit wordt in mindering gebracht op uw aankoop in de winkel in week 29 (15 t/m 20 juli a.s.)

Meer informatie en bron: bijenhouders.nl