Sponsorfietstocht 'Fiets mee over Flakkee' groot succes

NIEUWE-TONGE - Zaterdag 29 juni was de fietstocht voor het prinses Beatrix spierfonds vanuit Ons Dorpshuis te Nieuwe-Tonge.

Ondanks het warme weer, waren er toch over de 30 fietsers die na de koffie met wat lekkers vertrokken met een vlaggetje aan hun fiets en met een extra flesje water en een appeltje voor onderweg.
Er waren weer twee rondes uitgezet van elk zo'n 25 kilometer: een richting Dirksland en Herkingen en een richting Stad aan 't Haringvliet en Zuidzijde. De deelnemers konden zelf bepalen of ze eerst richting Dirksland gingen of eerst de andere kant op. Er was een aantal dames dat voor de lunch de hele 50 kilometer al gefietst had!
Voor de lunch stonden belegde broodjes klaar, die aangevuld konden worden met sla, tomaat en komkommer en voor iedereen een slaatje met natuurlijk een lekker koude beker melk of karnemelk.
Niet alle knooppunten waren goed te vinden, wat voor de organisatie een reden is om de volgende keer de route eerst zelf ook te fietsen om bijzonderheden dan goed aan te kunnen geven.
Neemt niet weg dat het weer een mooie dag was en dat er door de fietsers alleen al meer dan € 400,00 gedoneerd kon worden.
Graag wil men alle sponsoren en donateurs en natuurlijk de deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage en graag tot volgend jaar.