Sjaloom Zorg scoort keurmerk Beste Werkgever

DIRKSLAND - Stichting Sjaloom Zorg heeft het keurmerk Beste Werkgever ontvangen. Dit keurmerk ontvangen organisaties die boven het branchegemiddelde scoren. Onlangs werd onder de 207 vaste medewerkers een tevredenheidsonderzoek gehouden. Daaruit bleek dat zij Sjaloom Zorg een dikke voldoende geven.

Opmerkelijk is vooral de employer Net Promotor Score (eNPS). Dit toont aan in welke mate medewerkers de organisatie aanraden als werkgever bij anderen. De ondervraagden scoorden maar liefst een 10,1. Op landelijk niveau ligt deze score op 2,9.

Ook de bereidwilligheid om het medewerkerstevredenheidsonderzoek in te vullen bleek aanzienlijk. Bijna drie kwart (73,9%) van alle medewerkers nam de tijd om hun mening te geven over werken bij Sjaloom Zorg. Een flinke stijging ten opzichte van de vorige meting. Drie jaar geleden was de respons nog 65,7%. Het landelijk gemiddelde ligt op 64%.

Op het gebied van werkplezier geven medewerkers een cijfer van 8,6 voor zinvol werk. Daarnaast geven zij ook aan trots te zijn op hun werk; 8,4. Qua werkgeverschap behaalt Sjaloom Zorg een 7,38; ten opzichte van 7,32 in de vorige meting. Tevreden zijn over het werk (7,8), waardering door Sjaloom Zorg (7,0) en de kans om dingen te doen waar je goed in bent (7,7) zijn verder punten waarop de organisatie hoger scoort dan het landelijke gemiddelde. Sjaloom Zorg mag nu een jaar lang de titel Beste Werkgever voeren.

Sjaloom Zorg biedt mensen met een beperking zorg, ondersteuning en advies. Wij helpen cliƫnten zo zelfstandig mogelijk te leven. Thuis of in een van onze woonvoorzieningen. Sjaloom Zorg staat naast de mensen, op basis van een christelijke levensvisie. De stichting heeft woon- en dagbestedingslocaties op Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Tholen, Zuid-Beveland en in West-Brabant. Daarnaast bieden wij ambulante ondersteuning in dit gebied aan.