Afbeelding
Foto:

Gaan kernen voor glasvezel?

-Advertorial-

GOEREE-OVERFLAKKEE - De glasvezelcampagne op Goeree-Overflakkee is in volle gang. Inwoners van het buitengebied en van Achthuizen, Den Bommel en Stad aan 't Haringvliet kunnen tot 22 juli 2019 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Bij 45% deelname gaat de aanleg door. De grote vraag is: is de belangstelling groot genoeg op Goeree-Overflakkee om de 45% te halen? Wij gingen op onderzoek uit.

Hoe erg leeft glasvezel in het buitengebied en in de drie kernen? We namen contact op met Marleen van Manen, projectleider van de campagne "Glasvezel buitenaf". Veel mensen zien de voordelen van glasvezel wel, maar hebben zich nog niet aangemeld bij een dienstaanbieder. Omdat er keuze is uit meerdere aanbieders, is het toch lastig kiezen. Marleen licht toe: "We willen graag keuze bieden, dus zijn er zes verschillende dienstaanbieders die een abonnement voor internet, telefonie en/of televisie verkopen. Voor ieder wat wils dus." Als mensen hulp nodig hebben bij het kiezen van het juiste abonnement, kan een lokale verkoper uitkomst bieden. Zij kunnen prima advies geven over de dienstaanbieders en de abonnementen en kennen vaak de situatie bij de mensen thuis. Ook kunnen ze de komende weken nog terecht bij lokale inschrijfavonden. Op de website www.glasvezelbuitenaf.nl zijn de data en locaties te vinden. Mensen die liever worden geholpen door een bekende, kunnen ook terecht bij een ambassadeur. En mensen die zich liever thuis willen oriënteren, kunnen naar www.helloworldglasvezel.nl. Hier kunnen de dienstaanbieders en de pakketten worden vergeleken.

Verder denken mensen dat ze duurder uit zijn met glasvezel. Dit blijkt in de praktijk niet altijd zo te zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak niet weten wat ze nu betalen voor hun huidige abonnementen, voor de schotel, voor het bellen, etc. Als deze kosten inzichtelijk worden gemaakt, schrikken ze toch van het bedrag. Een vergelijking met de diensten via glasvezel wijst dan uit dat een glasvezelabonnement zeker niet altijd duurder is.

Daarnaast blijkt dat mensen opzien tegen het overstappen. "Het is zo'n gedoe." Wat men vaak niet weet, is dat het vaste telefoonnummer behouden kan worden en dat e-mailadressen makkelijk aan te passen zijn. Het advies is om een e-mailadres te nemen dat aanbieder-onafhankelijk is, bijvoorbeeld van Gmail, Outlook of Yahoo. Verder bieden verschillende dienstaanbieders hulp bij de overstap. Misschien kan dit uitkomst bieden?

Tot slot ziet nog niet iedereen het nut van glasvezel. "Ik red mij nu nog prima" is iets dat we horen. Voor nu is dat waarschijnlijk ook zo. Maar met het oog op de toekomst, is het verstandig om toch over te gaan. Glasvezel heeft namelijk oneindig veel capaciteit. De technologische ontwikkelingen staan niet stil, er komen steeds nieuwe diensten bij die vooral om een goede en snelle verbinding vragen. In gezinnen wordt steeds meer informatie via het internet opgezocht, maar ook vakanties boeken, online gamen, televisiekijken via apps en grote bestanden uploaden: met glasvezel kan dit allemaal snel, veilig en betrouwbaar! Ook faciliteert glasvezel diensten als zorg op afstand, onderwijs op maat en ondersteunt het de bedrijvigheid in het gebied.

Meld u aan vóór 22 juli

Om glasvezel te kunnen aanleggen, moet 45% van de bewoners een abonnement afsluiten. Wacht niet te lang meer met het maken van uw keuze voor glasvezel. Dan heeft u nog voldoende tijd voor het inschakelen van hulp en het inwinnen van advies. Dat er belangstelling is voor glasvezel op Goeree-Overflakkee, daar twijfelen we niet aan, op naar de 45%! Aanmelden of meer informatie? Bezoek onze website: www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/goeree-overflakkee-algemeen.