Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Flakkee Masters Darttoernooi

Zaterdag 13 juli zal er door de SVIK en Dartshop Kattestaart weer een groot darttoernooi georganiseerd worden, met een prijzenpot van maar liefst 1.000 euro. Op het toernooi, Flakkee Masters genaamd, zullen een koppel-, dames- en hoofdtoernooi gespeeld worden.
Meer dan tien jaar geleden werd er al op flink niveau gedart bij de Victoriahal, alleen nu heeft de SVIK besloten om hier weer nieuw leven in te blazen en zal er elk kwartaal een groot darttoernooi georganiseerd worden, dit alles in samenwerking met Dartshop Kattestaart. De dartshop van Goeree-Overflakkee bevindt zich op bedrijventerrein de Watertoren te Dirksland en organiseert al jaren regionale en nationale darttoernooien. De wedstrijdleiding ligt in handen van Team Dartshop Kattestaart en de diverse finales staan deze dag onder leiding van internationaal dartscheidsrechter Marco Meijer uit Sommelsdijk. Het warmingup koppeltoernooi zal gespeeld worden om 10.45 uur en hier zal een direct knock-out gespeeld worden. Ook rond deze tijd zal het aparte damestoernooi van start gaan en ook hier wordt een directe knock-out gehanteerd. Bij beide toernooien ligt er een hoofdprijs klaar van 200 euro. Dan rond de klok van 14.00 uur zal het hoofdtoernooi van start gaan, hier speelt men eerst een groepsfase en daarna wordt een ieder verdeeld in een winnaars- en een verliezersronde. Hier gaat de grote winnaar er vandoor met maar liefst 1.000 euro, een leuk bedrag om te winnen na een gezellig dagje darten. Iedereen kan zich inschrijven en dit is mogelijk via: www.dartshopkattestaart.nl. Wilt u zich liever op de dag zelf inschrijven, dan betaalt u voor elke discipline 5 euro meer.

GOEDEREEDE

Vrijmarkt

Voor aanstaande zaterdag 13 juli organiseert Oranjevereniging Goedereede weer een gezellige vrijmarkt op de Markt. Deze markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Voor deelname aan de vrijmarkt geldt dat de verkoop van spullen enkel is toegestaan in de hiervoor aangegeven ruimtes van 3 bij 3 meter. Aan leden van de Oranjevereniging vragen we een bijdrage van 1 euro en aan niet-leden een bijdrage van 6 euro. Kijk op de website van www.ovgoeree.nl voor het nieuwe reglement. Wil je met groot materiaal komen? Dan is de braderie die plaatsvindt op 20 juli daar beter geschikt voor. Deelnemen? Stuur ons een Facebookbericht of stuur een mail naar info@oranjevereniginggoedereede.nl.

MIDDELHARNIS

Kledingverkoop

Zaterdag 13 juli wordt er weer een kledingverkoop gehouden aan de Oostelijke Achterweg 74. Gaat u binnenkort op vakantie en bent u op zoek naar mooie zwemkleding of een strandjurk? Dan treft u het. Er is heel wat te koop. En natuurlijk voor de thuisblijvers zijn er fantastische koopjes. Ook voor accessoires zoals schoenen, tassen, hoeden en sjaals kunt u er terecht. In de afgelopen maand is er veel kinderkleding binnengekomen. Een ieder is welkom van 9.00 tot 15.00 uur.

NIEUWE-TONGE

Handgemaakt

Dinsdag 16 juli is er weer 'Handgemaakt' in Ons Dorpshuis. Dit is voor iedereen die van handwerken houdt en dat graag in gezelschap doet onder het genot van een kopje koffie. Tussen 19.30 en 21.30 uur.

Zomersluiting Ons Dorpshuis

Evenals andere jaren heeft Ons Dorpshuis weer een zomersluiting. Van maandag 22 juli tot maandag 19 augustus zal het dorpshuis gesloten zijn. De meeste verenigingen beginnen in september weer met hun repetities. De prikpost zal open blijven. Er zijn dan alleen gewijzigde openingstijden. Op dinsdagmorgen van 8.15 tot 8.45 uur en op donderdagmorgen van 10.00 tot 10.30 uur.

OUDDORP

Kofferbaksale

Op zaterdag 27 juli organiseert Bed & Broodje Ouddorp voor het eerst een kofferbaksale in de bostuin bij de accommodatie. Vanuit hun kofferbak verkopen deelnemers hun spullen, daarnaast zijn er ook kleedjes met mooie tweedehands spullen. Er is ook koffie en thee en zelfgemaakt lekkers te koop. De kofferbaksale is van 10.00 tot 15.00 uur. Het adres is Oudelandseweg 13 Ouddorp. Bezoekers worden verzocht om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Kringloopmarkt

Op zaterdag 13 juli is er weer de jaarlijkse Kringloopmarkt van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp rondom de kerk in het centrum. Er is van alles te koop en te beleven! Veel antiek, curiosa, maar ook veel DIY spullen. Tevens "rommel" om eens lekker doorheen te struinen, boeken en mooie tweedehands kleding. Er is koffie, thee, patat, een viskraam en nog veel meer en natuurlijk mogen we de oliebollen niet vergeten. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Als u van zingen houdt, kunt u om 14.00 uur een optreden van het Gospelkoor bijwonen en uiteraard kunt u met ze meezingen. De markt in het centrum van Ouddorp is van 8.00 tot 15.30 uur.

OUDE-TONGE

Open Schuur

Zaterdag 13 juli wordt er weer open schuur gehouden bij Houweling Meubelen aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

SOMMELSDIJK

Bingo

Woensdag 17 juli is er een bingo van de O-G-O. Het begin is om 13.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw aan Sperwer 55. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. Daarna is er een verloting. Iedereen is welkom.

Bingo op zaterdag

Zaterdag 20 juli is er een bingo van de O-G-O. Deze bingo begint om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Kinderdienst

Zondag 14 juli zal er weer een kinderdienst zijn. In deze dienst in de Gereformeerde Kerk, die om 10.00 uur begint, wordt stilgestaan bij het verhaal over Jona. Er wordt ook aandacht gegeven aan een aantal kinderen die groep 8 gaan verlaten en een nieuwe stap mogen gaan maken op het voortgezet onderwijs. Na de dienst staat er koffie en limonade klaar en voor de kinderen is er een hele leuke activiteit! Komt allen!!