Muziekgroep 'Voice of Triumph'
Muziekgroep 'Voice of Triumph' Henrik van Straten

Een cd voor het huis van God

MIDDELHARNIS - Het zal u wellicht opgevallen zijn in het straatbeeld van Middelharnis: de Christelijke Gereformeerde Kerk staat in de steigers! Tussen april en december zal de kerk een grondige renovatie ondergaan. Dat was niet overbodig; verschillende onderdelen van het kerkgebouw waren nodig aan vervanging toe. Duurzaamheid is het belangrijkste speerpunt. Er worden nieuwe dakpannen met zonnepanelen geplaatst en het dak zal worden geïsoleerd. Ook zijn er plannen voor een jeugdzolder en zal door het nieuwe voorportaal de gevel qua stijl straks weer mooi passen bij het karakter van de Hoflaan. Uiteraard gaat zo’n uitgebreide renovatie behoorlijk wat geld kosten.

Ook de jongeren van de gemeente wilden graag een financiële bijdrage leveren, om op die manier een deel van de kosten te ondervangen. Zodoende ontstond het idee om een cd te produceren voor het goede doel. Er werd een kleine werkgroep samengesteld, bestaande uit muzikale leden van de jeugdvereniging. Deze werkgroep zorgde onder andere voor sponsoren, bedacht het cd-programma, legde contact met externen en regelde de marketing. Een aantal andere enthousiaste, muzikaal getalenteerde jongeren uit de gemeente werd benaderd om mee te doen en al snel werd de muziekgroep ‘Voice of Triumph’ opgericht, als een verwijzing naar Psalm 47, die in de vorm van een geheel eigen versie te horen is op de cd. Nadat de muziek uitgekozen was, werd er meteen begonnen met oefenen.
Wekelijks kwam de muziekgroep samen om te repeteren. Op 29 maart was het dan eindelijk zover: de cd werd opgenomen door Animato in de Catharijnekerk te Brielle. Vanwege de geweldige akoestiek leende deze locatie zich uitstekend voor de opname.

De overtuiging van ‘Voice of Triumph’ is dat muziek een uitermate geschikt middel is om God te aanbidden en te eren. Daarom zijn er op de cd Psalmen en christelijke liederen te horen. De muziek is uitgekozen rondom het thema ‘Huis van God’, zoals de titel van de cd luidt, refererend aan het kerkgebouw dat vernieuwd wordt. In de opbouw van de cd is een duidelijke structuur zichtbaar. De cd begint met liederen over het uitzien naar Gods huis, daarna volgt er muziek over het verblijf in Gods huis en de cd wordt afgesloten met muziek over het verlangen naar de hemel, het huis waar Gods troon staat. Verschillende (een- en meerstemmige) Psalmen en bekende liederen als ‘Amazing grace’, ‘Abide with me’ en ‘Heer, wijs mij Uw weg’ komen voorbij. Ook onbekende (klassieke) vocale en instrumentale werken zijn op de cd te horen.

De cd is te koop bij boekhandel Van der Boom. Ook online is de cd te bestellen via boekhandelvanderboom.nl. De kosten zijn € 14,99. Na aftrek van de onkosten gaat de opbrengst rechtstreeks naar de renovatiecommissie.