Dit team staat deze zomer klaar voor strandgasten. Foto: Wim van Vossen
Dit team staat deze zomer klaar voor strandgasten. Foto: Wim van Vossen Foto: Wim van Vossen

Aftrap extra dienstverlening aan bezoekers van stranden

OUDDORP - Ook deze zomerperiode gedurende 9 weken en 8 weekends in juli en augustus, zorgt de gemeente Goeree-Overflakkee voor extra dienstverlening aan bezoekers van stranden op de Kop van Goeree, de Brouwersdam en het Grevelingenmeer. Wethouder Peter Feller gaf, op de locatie oude brandweerkazerne aan de Molenweg in Ouddorp, maandagmorgen de inmiddels traditionele aftrap voor deze door strandbezoekers en toeristen op hoge prijs gestelde inzet.

Door Jaap Ruizeveld

Het team van werkleider Elburg bestaat uit 17-18 enthousiaste medewerkers die vallen onder de Participatiewet en bezig zijn met een re-integratietraject én uit mensen met een Wsw-indicatie. Pijlers in het gemeentelijk project zijn dienstverlening en het schoon en toegankelijk en veilig houden van de stranden. De portefeuillehouder sprak bij voorbaat al zijn waardering uit voor de te leveren activiteit van de teamleden. Dit op basis van de positieve reacties die strandbezoekers in de voorafgaande jaren kenbaar maakten. Complimenten over de aanspreekbaarheid voor vragen en de vriendelijke wijze waarop contacten tot stand kwamen.

Herkenbaar

De dienstverleners, goed herkenbaar met het logo op hun witte shirts, zijn in twee groepen verdeeld, vertelt werkleider Elburg. Ook hij is trots op zijn team en op de vernieuwingen en materiële aanvullingen die dit zomerseizoen beschikbaar zijn. Twee fraaie herkenbare partytenten die stevig in het zand kunnen worden gezet en uiteraard ontbreken fiets en scooter (met accu) niet. Logistiek wordt alles gepland. Het brengen en halen van de medewerkers op hun strandlocaties.

Leren door werken

Wethouder Feller gaf inzicht in het project Passend Werk. Leren door te werken. Dat in goede harmonie met de collega's. Bij de hand worden genomen om vervolgstappen te kunnen zetten. De gemeente is bijzonder trots op jullie werk. Het straalt klantvriendelijkheid uit naar onze bezoekers in deze vakantietijd. Voor sommigen is het werkveld overigens duidelijk omdat zij jarenlang zich al konden manifesteren.

Politie-contacten

Voorafgaand aan de start van het project zijn er contacten gelegd met de politie. Hoe kunnen gebeurtenissen snel worden gemeld? Wat mag er gedaan worden bij geconstateerde feiten, zoals bijvoorbeeld als een hond in een auto is achtergelaten bij hoge temperaturen. Of veel en veel ernstiger: als een kind korte tijd alleen in een auto zit? Wat te doen bij niet afgesloten geparkeerde auto's, bij een openstaande achterklep? Al deze aspecten zijn zorgvuldig besproken en er zijn afspraken gemaakt. Een fantastische service leveren jullie, besloot Feller zijn enthousiast betoog. Dat past bij de uitstraling die de gemeente op toeristisch-recreatief terrein voorstaat en waarvoor Goeree-Overflakkee ook dit jaar is beloond met de Coast Award en talrijke blauwe vlaggen.