OUDDORP - De feestelijke start van de nieuwe stichting Eiland marketing in het inspiratiecentrum VVV Ouddorp
OUDDORP - De feestelijke start van de nieuwe stichting Eiland marketing in het inspiratiecentrum VVV Ouddorp Foto: Wim van Vossen

Stichting Eilandmarketing Goeree-Overflakkee: één centrale partij voor marketing en inspiratie

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met de oprichting van de Stichting Eilandmarketing Goeree-Overflakkee worden de activiteiten van VVV Goeree-Overflakkee en eilandmarketing (als onderdeel van de gemeente) voortaan binnen één organisatie gebundeld. Per 1 juli is de stichting officieel van start gegaan. Door deze stap ontstaat er een professionele organisatie voor gebiedsmarketing van het eiland.

Tot voor kort waren er twee partijen verantwoordelijk voor de informatievoorziening en marketing richting bewoners, bezoekers en bedrijven. De VVV Goeree-Overflakkee richtte zich op de toeristische communicatie richting bezoekers en bewoners. Eilandmarketing werd sinds 2013 opgepakt door de gemeente Goeree-Overflakkee en richt zich op de marketing naar bewoners, bezoekers en bedrijven. Zowel de gemeente als de VVV hebben nu al hun activiteiten op dit gebied uitbesteed aan de nieuwe stichting. De Stichting Eilandmarketing is gevestigd in 't Blaeuwe Huus in Ouddorp.

Marketing voor een vitaal eiland

"Het blijft hard nodig om te investeren in gebiedsmarketing. Op deze manier willen we zorgen dat het eiland een positief imago opbouwt en aantrekkelijk blijft voor bestaande inwoners en bedrijven, maar ook nieuw aan te trekken inwoners, bedrijven en toeristen.

Lees verder op pagina 6.