Bezwaar ingediend tegen omgevingsvergunning Molenpolder

OUDE-TONGE – Het plan Molenpolder bestaat uit een nieuwbouwijk met bijna honderd woningen. Na jarenlange procedures, onder andere bij de Raad van State, was er begin vorig jaar groen licht voor de plannen. Een groot deel van de woningen is verkocht. Maar er is bezwaar gemaakt tegen de verleende omgevingsvergunning, vanwege de toename van verkeer op de Oudelandsedijk.

Tekst: Martijn de Bonte

De omgevingsvergunning is de toestemming die de gemeente heeft verstrekt voor de bouw van 94 woningen in opdracht van Estate Invest. De omgevingsvergunning is verleend op 18 april 2019, binnen zes weken kon tegen deze beslissing bezwaar worden ingediend. Een dag voor het verlopen van de termijn, op 29 mei, is er één bezwaarschrift ontvangen. De kern van het bezwaar (dat Eilanden-Nieuws heeft ingezien) is dat door de bouw van de woningen de verkeersintensiteit op de Oudelandsedijk toeneemt en de verkeersveiligheid op deze weg verslechterd. De indiener van het bezwaar is in het bezit van een perceel aan de Oudelandsedijk.

Het is een zogeheten pro forma bezwaarschrift, voor 5 juli moet de bezwaarmaker nadere motivering indienen. Daarna gaat de commissie bezwaarschriften van de gemeente zich over de kwestie buigen. Daarna wordt er advies gegeven aan het college van B & W. De huidige stand van zaken met betrekking tot de vergunning is, dat de vergunning van kracht is, maar niet onherroepelijk.

Een paar weken geleden postte een toekomstige bewoner van Molenpolder op Facebook een emotionele oproep met de vraag om het bezwaar in te trekken: "Beseft u dat de grootste gedupeerden de kopers zijn. Mensen die er zo naar uitkijken om in hun droomhuis te mogen wonen. Die nu zwaar in de problemen komen, omdat hun hypotheekofferte verloopt en ze dit veel geld gaat kosten. Of wat dacht u van de mensen die hun huis al verkocht hebben en door al het oponthoud wat u nu veroorzaakt alsnog een huurhuis moeten gaan zoeken." Het bericht is bijna 130 keer gedeeld.