Afbeelding
Foto:

Zintuigen prikkelen tijdens themaweek J.C. van Gent

SOMMELSDIJK - Op maandag 1 juli werd met veel kabaal de themaweek geopend op de J.C. van Gent school in Sommelsdijk. Zowel de kinderen als de juffen en meesters zorgden ervoor dat alle zintuigen geprikkeld werden.

Nadat Sanne Wensink, de directeur van de school, alle kinderen en ouders welkom heette, ging op het plein de jaarlijkse themaweek op de J.C. van Gent van start. Dit jaar is het thema van de feestweek 'Zintuigen'.

De kinderen deden samen met sportteam GO een tabata om op te warmen. Door een aantal sportieve oefeningen op muziek werden de kinderen klaargestoomd om deel te nemen aan de themaweek.
Maar ook van de leerkrachten werd wat verwacht. Zij verzorgden, gekleed met grote oren of grote ogen, een speciaal openingslied met bijpassende dans. Met het liedje 'Ik zie jou' maakten de leerkrachten duidelijk dat alle kinderen op de school gezien en gehoord worden!

Gedurende de week kunnen kinderen door middel van creatieve, sportieve en leerzame activiteiten leren over de zintuigen. Zo gaan zij bijvoorbeeld smaaklessen volgen en komt er een kinderarts vertellen hoe de zintuigen werken.
Maar ook bewegen komt aan bod. Samen met Sportteam GO worden sportieve testjes en activiteiten gedaan, zodoende leren de kinderen hun lichaam beter kennen.

Aan het einde van de week wordt de themaweek afgesloten met een zintuigenmarkt. Leerlingen verzorgen voor elkaar workshops, waarna ouders mogen kijken wat de kinderen gedurende de week geleerd, gemaakt of ontdekt hebben.

Al bij al een leerzame, sportieve en leuke week in het vooruitzicht op de J.C. van Gent school!