Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Kofferbakmarkt

Zaterdag 6 juli is er een kofferbakmarkt. Deze komt op dezelfde locatie als vorig jaar: op het parkeerterrein P4 van het ziekenhuis aan de Mozartsingel en wel op het meest rechtse gedeelte richting het havenkanaal. De markt is, uitgezonderd voor horeca, weer gratis. U betaalt 10 euro borg, die u terug krijgt als u om of na 15.00 uur de plaats leeg en schoon achterlaat. Dus zelf al uw vuil opruimen! U krijgt hiervoor bij aankomst een vuilniszak. Het inrichten zal zijn vanaf 9.00 uur. De markt zal zijn van 10.00 tot 15.00 uur. U moet wel aanwezig blijven tot 15.00 uur, ander krijgt u de borg van 10 euro niet terug en mag u de volgende markt niet meer als verkoper komen staan. Op de locatie zal een toilet aanwezig zijn. Voor alle vragen en het inschrijven, dit moet u vooraf doen: Frits Veringmeier, tel.: 0187-605609, pasttimes@hetnet.nl.

MIDDELHARNIS

Repair Café

Ook in de vakantie repareert men bij Repaircafe Middelharnis gewoon door. Op zaterdag 6 juli is er weer een Repaircafe van 10.00 tot 13.00 uur bij Goed voor Goed Kringloopcentrum, Simon Stevinweg 49 in Middelharnis. Aanname reparaties tot ongeveer 12.00 uur. Men repareert geen mobiele telefoons, tablets, pc's en groot witgoed. Het volgende Repair Café is op 3 augustus 2019. Meer info: www.repaircafemiddelharnis.nl

Zomerzangavond

Vrijdag 5 juli wordt er een 'zomerzangavond' gehouden in de Hervormde Kerk van Middelharnis. Dit is de vierde keer dat een 'Zomer Zang Avond' wordt georganiseerd. Tot grote tevredenheid constateren we dat er behoefte is om met elkaar liederen te zingen. Zodoende is op deze eerste vrijdag in juli iedereen van harte welkom te komen zingen tijdens deze samenzang. Er is dit jaar een programma samengesteld specifiek voor kinderen/jeugdigen. Dit vraagt ook om een andere muzikale begeleiding. De samenzang wordt – naast orgel – begeleid door piano, basgitaar en 3 dwarsfluiten. Het programma is een gevarieerde liederenkeuze van christelijke liederen die gezongen worden binnen de PKN-kerken in Middelharnis en Sommelsdijk. De keuze van de liederen is dit jaar gebaseerd op het jaarthema van de PKN 'Een goed gesprek'. "We zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om liederen op het programma te zetten die juist bij jongeren/jeugdigen enthousiasme oproepen. Maar tevens aantrekkelijk blijven voor senioren om hun muzikale stem daaraan toe te voegen", aldus de organisatie. Om 19.30 uur begint de samenzang, die ongeveer drie kwartier zal duren. Er is een programmaboekje, waarin alle liederen zijn opgenomen. Het wordt zeer op prijs gesteld als jij/u na afloop nog na blijft praten onder het genot van frisdrank/koffie/thee.

Inzamelen goederen Roemenië

Zaterdag 6 juli 2019 is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis weer geopend. Tussen 9.30 en 11.30 uur staat men klaar om uw hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen. Wat kan er worden gebracht? Goed functionerende koelkasten en ander bruikbaar witgoed; Nette kleding, zowel dames- heren- als kinderkleding; incontinentiemateriaal of andere hulpmiddelen, zoals rollators, rolstoelen e.d.; huishoudelijke spullen, zoals borden, bestek, kop en schotel, nog goed werkende keukenmachines zoals mixers, magnetrons, koffiezetapparaat e.d.; pannen; ook (tuin)gereedschap is welkom, indien elektrisch natuurlijk wel in goede staat en werkend; éénpersoonsbedden en net schoon beddengoed en eenpersoons matrassen. (Klein) meubilair kunt u inleveren. Voor ander meubilair graag even contact opnemen. Voor alle goederen die men ontvangt geldt: in goede, schone, onbeschadigde en nog bruikbare staat (geen 'rommel'). Voor vragen, tips of andere zaken kunt u contact opnemen door middel van het e-mailadres: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

OUDDORP

Inloopochtend De Gornet

Op dinsdag 9 juli houdt peuterspeelzaal 'De Gornet', Dorpstienden 5 te Ouddorp, een inloopuurtje van 9.00 tot 10.00 uur. Dit betekent dat de deuren wijd open staan voor alle ouders van kinderen in de leeftijd vanaf 1,5 jaar. (U kunt uw kindje al inschrijven vanaf de geboorte!) Peuterspeelzaal 'De Gornet' is een neutrale peuterspeelzaal, waar iedereen van harte welkom is. "Door een kijkje bij ons te nemen, krijgt u een indruk hoe wij te werk gaan. Deze ochtend zijn leidsters en leden van de Ouderraad aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden", aldus de leiding. Voor meer informatie kunt u kijken op www.peutereiland.nl.

Vuurtorenconcert

Aan de voet van de vuurtoren in Ouddorp organiseert de Gereformeerde Kerk van Ouddorp dit jaar op zaterdag 6 juli voor de 20e keer een concert m.m.v. het gemengde koor Deo Cantemus uit Rotterdam o.l.v. dirigent Hans van Blijderveen en Brassband Concordia uit Ouddorp. André de Jager bespeelt het orgel en de meditatie wordt verzorgd door ds. Taco Koster. Hij is een van de grondleggers van het vuurtorenconcert. U bent allen van harte welkom. De samenzang start om 19.00 uur. Toegang is gratis, wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd. Bij slecht weer vindt de samenzang plaats in MFG Dorpstienden, aan de Dorpstienden 4 in Ouddorp. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Missionaire Werkgroep via 06-23107825 of 06-20002405.

Themadienst

Zondagmorgen 7 juli is er in de Gereformeerde Kerk Ouddorp een themadienst. Men denkt na over het thema 'De allerbeste wensen' n.a.v Filippenzen 4. Voorganger in deze dienst ds. H.P. de Goede uit Werkendam. Muzikale medewerking wordt verleend door Gospelkoor Per Amore. Voor de allerkleinste is er oppas aanwezig en de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 mogen naar de kindernevendienst.

STELLENDAM

Kinderdienst

Op zondag 7 juli is er een kinderdienst in de Gereformeerde Kerk. Aanvang 10.00 uur. Het thema is 3=1/1=3. Ds. Westerneng zal spreken. Muzikale medewerking van kinderen en volwassenen uit de kerk.