Sportief oogcafé in Middelharnis

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een combinatie tussen tafeltennis en airhockey, maar dan met een geblindeerde bril? Of bewegen met behulp van de elektrische banken van Slender You? Zo wordt bewegen mogelijk voor iedereen, ook voor mensen die een oogaandoening hebben. Leer er meer over tijdens het Oogcafé van de Oogvereniging in Middelharnis op 11 juli. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

Heeft u zich wel eens afgevraagd of het voor mensen die minder of niet zien mogelijk is om te bewegen of te sporten? Gelukkig kan dat! Heeft u wel eens gehoord van Showdown? Dit is een combinatie tussen tafeltennis en airhockey. Maar hoe kan dit dan geschikt zijn voor mensen met een visuele beperking? Doordat iedereen even weinig ziet door de geblindeerde bril en door het belletje wat in de bal verstopt zit. Dit maakt Showdown geschikt voor zowel zienden als slechtzienden/blinden. Eens een kijkje nemen? Dan kunt u vanaf 1 juli 2019 terecht op maandag en donderdag van 19:30 uur tot 22:30 uur in de Melishof aan de Binnenweg 59 in Melissant.

Slender You

Bewegen is dus mogelijk voor iedereen; maar soms wel lastig of pijnlijk. Centrum Slender You in Sommelsdijk heeft hier een unieke oplossing voor. Slender You maakt spierversterking en gewrichtsversoepeling mogelijk voor iedereen door hun methode 'slenderen' genaamd. Op zes elektronische banken worden verschillende spiergroepen aangesproken; zoals rug, schouders, taille, buik en bovenbenen. Deze methode maakt het mogelijk voor mensen die niet kunnen of mogen sporten om toch hun vitaliteit te stimuleren en hun spieren soepel en sterk te houden. Maar denk ook eens aan pijnverlichting bij spier- en gewrichtsaandoeningen.

Oogcafé

Op 11 juli 2019 vindt het oogcafé in Middelharnis plaats waar Nel Klerk iets zal gaan vertellen over het centrum Slender Your en waar Leo Wessel Showdown zal introduceren. Bezoekers zijn tussen 14.00 en 16.30 uur welkom in Wijkcentrum Middelharnis, Doetinchemsestraat 27, 3241 AA in Middelharnis. Voor meer informatie en aanmelden kunt u een e-mail sturen naar bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.