Afbeelding
Foto: Picasa

Van Heerenboer tot landarbeider

OUDDORP - Gerbrand Hoek, kenner van de agrarische bebouwing op Goeree-Overflakkee, houdt op donderdag 11 juli een lezing in De Overkant. Het thema is 'Van Heerenboer tot Keuterboer'.

Centraal staat hoe groot het verschil was tussen de boeren op Goeree-Overflakkee. De volgende vragen komen aan de orde: Wie was een Keuterboer en wat was een Heerenboer? Hoe woonden deze toenmalige agrariërs en hun medewerkers, hun arbeiders, zat daar verschil in? Hoofdknechten en losse arbeiders, standsverschillen op het land. Dat allemaal komt aan bod in een lezing door Gerbrand Hoek in De Overkant te Ouddorp.

Het wordt een lezing met heel veel beelden in de voormalige witlofloods.
De lezing is avondvullend. Gerbrand Hoek mag met recht een specialist worden genoemd over de agrarische bebouwing op Goeree-Overflakkee. Hij heeft al heel wat publicaties op zijn naam staan. Zijn manier van presenteren garandeert een boeiende avond.
Deze lezing wordt gehouden op donderdag 11 juli in De Overkant. De lezing begint om 20.00 uur en duurt met pauze de gehele avond. Een kaartje kost € 7,50 en is te bestellen via de VVV: 0187-681789. Koffie en thee zijn gratis. De Overkant is open vanaf 19.30 uur, Dijkstelweg 33 Ouddorp.