Afbeelding
Foto:

Expositie 'gezicht van de kunst'

SOMMELSDIJK - Een expositie van Caspar Lindeman in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk van 30 juni t/m 28 augustus 2019.

Vijf jaar geleden is Caspar vanuit Rotterdam verhuisd naar het eiland. Sindsdien is hij de mensen gaan portretteren die hem op een positieve manier zijn opgevallen. Twee jaar geleden heeft hij in het Diekhuus geƫxposeerd en nu is er een vervolg in de Remonstrantse Kerk te Sommelsdijk.
Tekenen doet hij al vanaf zijn vroege jaren en de laatste tien jaar schildert hij voornamelijk met olieverf. Zijn werk bestaat uit zelfportretten en mensen die hij tegenkomt. Hij maakt de schilderijen aan de hand van foto's die hij op internet vindt. In elk schilderij zit gemiddeld 50 uren werk.

Zijn uitdaging is het vangen van de blik en het vinden van een treffende gelijkenis. Hij werkt het liefst op de klassieke manier: eerst een schets in houtkool en potlood en dan met meerdere lagen in olieverf naar het resultaat toewerken. De keuze voor olieverf maakt dat de kleuren rijk en levendig zijn. Het geeft hem ook de tijd en rust tijdens het schilderen door de lange droogtijd.
Dit keer heeft hij mensen geportretteerd die de kunst en cultuur een warm hart toedragen. Spannend wordt het voor hem wel een beetje, als de geportretteerden voor het eerst het resultaat met eigen ogen kunnen zien. En zeker kunstenaars zullen het met een kritische, maar hopelijk open blik bekijken. Voor de bezoeker zullen er meerdere bekende eilanders te zien zijn.

Een ieder is van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.