Meespeeldag Muziekgebouw G-O

MIDDELHARNIS - Op zaterdag 6 juli, aanvang 10.00 uur, is er een meespeeldag van het Muziekgebouw G-O in het Diekhuus, Beneden Zanpdad 7.

Verdeeld over de zalen van het Diekhuus gaan er dan 5 nieuw te vormen ensembles een hele dag aan de slag om prachtige muziek o.l.v. enthousiaste docenten in te studeren. Om 16.00 uur wordt deze dag dan – ongetwijfeld voor een talrijk publiek – afgesloten met een mooi concert in de Rabobankzaal, waar de ingestudeerde muziek uitgevoerd wordt.
De leerlingen van het Muziekgebouw en spelers 'van buitenaf' worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze dag. De deelname is gratis. Wel graag op die dag zelf een muziekstandaard en een lunchpakket meenemen.

De 5 ensembles zijn:
1. Groot Orkest (groot gemengd ensemble: diverse instrumenten) o.l.v. Elly Bakker
2. Koperensemble o.l.v. Nelly van der Vegt
3. Viool/Fluit/Gitaar/Harp Ensemble o.l.v. Heleen DeWitte
4. Slagwerkensemble o.l.v. R. Heijerman
5. Beginnersensemble (gemengde samenstelling) o.l.v. Edwin Matthee.

Het tijdpad van de dag is:
10.00-10.30 uur: inloop
10.30-11.30 uur: eerste repetitie
11.30-12.00 uur: pauze
12.00-13.00 uur: tweede repetitie
13.00-14.00 uur: lunchpauze
14.00-15.00 uur: derde repetitie
15.00-16.00 uur: pauze
16.00-17.00 uur: eindpresentatie/concert in de Rabobankzaal van het Diekhuus

De muziek die ingestudeerd gaat worden, wordt pas uitgedeeld op de dag zelf. Alleen de muziek voor het Groot Orkest o.l.v. Elly Bakker kan op dinsdag, donderdag of vrijdag daarvoor tussen 16.00 en 18.00 uur desgewenst opgehaald worden in het Diekhuus.
De composities die het Groot Orkest gaat instuderen zijn: "Prelude in the Kings Hall" van Grieg, "Jamaican Rumba" van Benjamin en "Berceuse" van Fauré.
Het gewenste speelniveau voor dit orkest is minimaal drie jaar les. Bij de andere ensembles kan dit het A-examen of hoger zijn. Bij het beginners ensemble kan dit één jaar les zijn.

Aanmelden

Meedoen kan alleen met een aanmelding voor 1 juli naar algemeen@muziekgebouwgo.nl waarin moet staan je voornaam, je achternaam, je geboortedatum, het instrument dat je speelt en (heel belangrijk) met welk ensemble je wilt meespelen.

Dit concert is tevens de eindpresentatie van een succesvol schooljaar, waarin ongeveer 400 leerlingen instrumentale/vocale lessen gehad hebben bij het Muziekgebouw en waarin de Muziekcarrousel wel 700 basisschoolkinderen muzikaal in beweging heeft gebracht.
De eindpresentatie krijgt op deze manier t.o.v. eerdere jaren een nieuwe vorm, die hopelijk aanslaat en een succes zal zijn!

Natuurlijk hopen de docenten, het bestuur en het management van het Muziekgebouw dat iedereen enthousiast raakt over deze nieuwe opzet, dat er heel veel deelnemers zullen zijn en dat er veel moois gaat gebeuren!