Afbeelding
Foto:

Leerlingen in actie voor de biodiversiteit

MIDDELHARNIS - Onlangs hebben een aantal leerlingen van de Prins Maurits als afronding van hun project presentaties gegeven over biodiversiteit en de gevolgen daarvan. De leerlingen hebben dit project gekozen omdat ze extra uitdaging wilden naast hun normale schoolwerk.

De Prins Maurits geeft elk jaar extra uitdaging voor Vwo'ers. Dit doen ze door middel van Xplore, projecten die bedoeld zijn voor Vwo'ers die meer willen. Dit jaar een samenwerking met de Bijenhoudervereniging Schouwen-Duiveland. Het doel was dat de leerlingen bij dit mooie project de mensen inzichtelijk maken hoe belangrijk de biodiversiteit is.
De leerlingen hebben met dit project een bijenlint rondom de school gezaaid en vaste planten geplant waar de bijen op afkomen. "Door de bijen hebben we namelijk groente en fruit. Zonder de bijen en andere insecten zouden we 75% van al onze groente en fruit moeten missen", aldus één van de leerlingen..
Met de presentaties, gegeven door Lucas, Nienke, Sophie en Charlotte, wilden ze de overige scholieren duidelijk maken hoe belangrijk bijen zijn, en kregen de scholieren allemaal een zakje zaad mee om te zaaien. Door het grote succes van dit project zal volgend jaar een vervolg komen.

Afbeelding