Afbeelding
Foto:


'De Tafel van Good Luck' bij de Wereldwinkel

MIDDELHARNIS De komende twee weken is 'de Tafel van', in de Wereldwinkel van Goeree-Overflakkee te zien. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman heeft vorige maand de spits afgebeten en het stokje overgedragen aan de Korfbalvereniging Good Luck.

Penningmeester Irene van Peperstraten-Kulk kwam vorige week de Wereldwinkel binnen lopen met een gele korf en een korfbal onder haar arm. Zeker een blikvanger, op wat voor de komende twee weken hun tafel is.
Op de tafel, artikelen uit de winkel die een beeld geven waar de vereniging Good Luck voor staat. Artikelen die hun sport en de verbinding symboliseren. Ook aan de inwendige mens heeft zij gedacht in haar keuze. Doppers en Thermosflesjes, herbruikbare deksels voor fruit, Tony Chocolonely's. Na het sporten moet je tenslotte weer energie krijgen.

Korfbalvereniging Good Luck, de vereniging heeft niet alleen korfbal in het vaandel staan maar ook sinds 10 jaar de jeu de boules. Een financieel gezonde zelfstandige vereniging die zo'n 200 leden telt, met een herkenbare positie in onze lokale gemeenschap. Waar jong en oud zich veilig voelen (de jongste deelnemer is 4 de oudste is 84) en met plezier hun sport kunnen beoefenen. Het eerste is onlangs kampioen geworden en gepromoveerd naar de derde klasse.
De vereniging draagt een steentje bij aan een beter milieu en duurzaamheid. Rookvrij complex een gezonde sportkantine, proberen minder plastic te gebruiken, kopen lokaal in. ' Wij zijn er nog lang niet maar met kleine stapjes werken wij aan het optimaliseren van de Fair-trade gedachte', aldus Irene van Peperstraten.

'De tafel van' een initiatief van de Wereldwinkel om meer bekendheid te geven aan het feit dat de Gemeente Goeree-Overflakkee een Fair-trade gemeente wil worden.
Een van de voorwaarden om dat certificaat te krijgen is dat er een Wereldwinkel moet zijn. Door organisaties, bedrijven of verenigingen uit te nodigen voor 'de tafel van' wil de Wereld winkel meer bewustwording creƫren voor Fairtrade en de doelstelling;
'G-O zet zich in voor sociale en eerlijke en duurzame handel ver weg en dichtbij'.

De Wereld Winkel G-O. draait op enthousiaste vrijwilligers, die u graag vertellen waar producten vandaan komen en wie de producenten zijn. Producenten die een eerlijke prijs krijgen en met de opbrengst investeren in verbetering van de directe leefomgeving. Vaak een kleine gemeenschap, waar samenhorigheid groot is. Zij verschaffen o.a. werk, scholing voor hun eventuele werknemers en kinderen, voorzien in gezondheidszorg. Mooie initiatieven elders in de wereld. U koopt hier iets moois en helpt daarmee de producent...

Afbeelding