Afbeelding
Foto:

Mooie opbrengst voor KiKa bij 20e Molenloop

STELLENDAM – Atletiekvereniging De Stelle-Runners en KiKa kunnen terugkijken op een geslaagde 20e Molenloop. Ruim 100 deelnemers, competitief en recreant, startten donderdag 20 juni voor een prestatieloop van 5 en 10 km over de Molenkade en door de Scheelhoek. Bij de finish stonden energieversterkende bananen van Plus 'Buning' Stellendam klaar en na afloop was er de traditionele verloting van verschillende prijzen, mogelijk gemaakt door Deltaheat, Multivlaai, Boone, Unito sport, RLVNT en van der Spoel.

Nieuw dit jaar was dat een gedeelte van het inschrijfgeld ten gunste kwam van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), een initiatief van Rohrer Group Stellendam, sponsor van de Stelle-Runners. Regionale toppers waren vertegenwoordigd en dat is voor de organiserende vereniging altijd een blijk van waardering en een garantie voor goede tijden.
Uiteindelijk won bij de heren Yennick Wolthuizen uit Ouddorp de 10 km in 34:48 min. en hij prolongeerde daarmee zijn titel van vorig jaar. Laurey v.d. Berge uit Sommelsdijk was met 39:41 min. op de 10 km de snelste dame. De 5 km was een prooi voor Mario Poldervaart uit Zuidland in 16:34 min. en talent van de Stelle-Runners, Naomi van de Loosdrecht, was beste dame in een tijd van 22:52 min.
Grootste winnaar was echter KiKa. Na afloop mocht Kees Witte van KiKa uit handen van voorzitster Janet Lauwers van de organiserende vereniging een cheque ontvangen met een bedrag van 266 euro. (Foto: Rinus van de Klooster, Stellendam)