Afbeelding
Foto:

Woonevent "goed doordacht concept"

SOMMELSDIJK – Voor de tweede maal werd in Sommelsdijk een kleinschalig woonevent gehouden. Vorig jaar mei voor het eerst, bij wijze van proef. Omdat dit toen naar meer smaakte, werd besloten ook dit jaar weer zo'n event te organiseren. Op dezelfde locatie, bij KüchenTreff, op de hoek Dorpsweg/Tuinstraat, en ditmaal met als thema 'Laat u óntzorgen!'.

Tekst en foto's: Villerius Tekstproductie & Fotografie

Zo waren daar op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni elf lokale ondernemers en nog enkele andere partijen aanwezig om belangstellenden te informeren over van alles op het gebied van wonen en woongenot. Met een totaalaantal deelnemers van veertien was de opzet van het woonevent royaler en breder georiënteerd dan de eerste keer en ook de publieke belangstelling was duidelijk groter. Opvallend was dat velen gericht een bezoek aan het event brachten, zodat verscheidene ondernemers klanten serieus helpen konden en meteen opdrachten mochten noteren.

Meerwaarde

Enthousiast over het woonevent was ook wethouder Daan Markwat, die vrijdagmiddag om twee uur de openingshandeling verrichtte. Namens de gemeente Goeree-Overflakkee complimenteerde hij de deelnemende ondernemers, die gezamenlijk het event organiseren, voor dit initiatief. Hij onderstreepte niet alleen het belang van onderlinge samenwerking en daarmee het versterken van elkaar, maar ook de meerwaarde die lokale ondernemers voor klanten hebben, te midden van alle mogelijkheden om ook via internet aan spullen te komen. "De lokale ondernemer staat dichtbij hun klanten, ze verstaan en spreken dezelfde taal, kennen hun behoeften, denken met de klant mee en leveren vooral ook service. Dit alles blijft tóch het verschil maken. En wanneer je als ondernemers elkaar opzoekt om, zoals hier op dit woonevent, ieder vanuit diens eigen vakgebied de klant een totaalpakket aan diensten en producten aan te bieden en waarmee je de klant ook nog eens ontzorgt, dan heb je een goed doordacht concept. Ik hoop dat dit woonevent een succes wordt en tot in lengte van jaren gehouden zal worden!", aldus de wethouder.

Prijzen

Bezoekers konden op het woonevent ook prijzen winnen. Door een enquêteformulier in te vullen en in te leveren, werd kans gemaakt op een cheque ter waarde van € 750, te verzilveren bij één van de deelnemende ondernemers. En voor de kinderen was er een kleurplatenwedstrijd waarmee in drie leeftijdscategorieën een cadeaubon te winnen viel. Een week nadat het woonevent gehouden werd, trok notaris Bastiaan Sterling, van Benschop en Sterling Netwerknotarissen, de prijswinnaars. De cheque van € 750 viel J.R. Struik uit Sommelsdijk in de schoot. En de prijzen voor de kleurplatenwedstrijd gingen naar broertje en zusje Bart-Jan en Tamara de Bakker en naar Isebeau Groen, alle drie uit Sommelsdijk. De gelukkigen hebben inmiddels hun prijzen in ontvangst mogen nemen, uit handen van Wim Vroegindeweij van KüchenTreff Middelharnis.