Afbeelding
Foto:

Driehonderd bezoekers voor zevende Zomerborrel

MIDDELHARNIS – Alles draait om ontmoeting tijdens de Zomerborrel GO. Dat was weer overduidelijk tijdens de meest recente editie van dit evenement, dat ook wel bekend staat als hét netwerkevent van Goeree-Overflakkee. Circa driehonderd mensen waren donderdag 21 juni naar de haven van Middelharnis gekomen om de zevende Zomerborrel bij te wonen voor de deur van Brasserie 't Vingerling.

Tekst: Kees van Rixoort, foto's: My Objective

De Zomerborrel, die elk jaar meer mensen trekt, is een initiatief van Visser & Visser en Adviesgroep De Vogel. Jan Peter Robijn van Adviesgroep De Vogel verklaart het succes als volgt: "Het is de eenvoud. Iedereen vindt het leuk om elkaar nog te treffen voordat de zomer echt begint. Een andere verklaring is dat Visser & Visser en Adviesgroep De Vogel verweven zijn in ondernemend Goeree-Overflakkee." Robijn noemt de woorden 'bijpraten' en 'verbinden' en plaatst deze in het kader van de netwerkeconomie op Goeree-Overflakkee. "Wij willen verbinden en bereiken dat het economisch goed gaat met ons eiland. Dat zit diep van binnen."

Geen speeches

Steef Visser van Visser & Visser beaamt dat onmiddellijk en vult aan: "Daar komt nog bij dat niets hoeft op de Zomerborrel. Geen speeches, geen verhalen. Dit gebeurt puur vanuit onze kracht als bedrijven. Er zijn heel wat ondernemers die alleen naar deze borrel komen. Van de kop tot de staart van het eiland. Je ziet hier alle branches, maar bijvoorbeeld ook vertegenwoordigers van de gemeente. Netwerken en gezelligheid, daar gaat het om tijdens de Zomerborrel. Je ziet hier ook klanten die zakendoen. Wij bieden onze relaties een platform."

Succesformule

Jan Peter Robijn: "Ja, wij investeren in relaties. Want alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder." Steef Visser: "En wie kan delen, kan ook vermenigvuldigen." Dat delen kwam goed van de grond tijdens de Zomerborrel: heerlijke hapjes en drankjes op een superlocatie. Ook dat is natuurlijk een belangrijk ingrediënt van de succesformule die dit netwerkevent kenmerkt.

Afbeelding