Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Vrijwilligers gezocht

De activiteitencommissie van Den Bommel zoekt nieuwe leden voor het bestuur. Vind u het leuk bij de activiteiten in 'Bommelstee' mee te helpen, neem dan contact op met Carla Gebraad, tel.nr.: 06-20 10 40 65, of e-mail: n.gebraad@gmail.com.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Opbrengst collecte epilepsiebestrijding

De collecte van het Epilepsiefonds heeft in de plaatsen Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Herkingen, Melissant, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Ouddorp, Sommelsdijk, Stad aan 't Haringvliet en Stellendam totaal € 10.001,91 opgebracht. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp. Het Epilepsiefonds bedankt alle collectevrijwilligers en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.

M.S.-groep bij Slender You

Er is weer een nieuwe bijeenkomst gepland voor de M.S.-groep Goeree-Overflakkee en wel op dinsdag 2 juli van 14.00 tot 16.00 uur. Deze keer is men te gast bij Slender You Go in Sommelsdijk om kennis te maken met slenderen en wat dit voor iemand met M.S. kan betekenen. Heb jij M.S. of je partner, of ken jij iemand met M.S., dan ben je van harte welkom bij deze bijeenkomst. M.S. komt in vele vormen voor, het is een grillige ziekte en heeft vele gezichten. Een medicijn voor M.S. is er helaas niet, anders omgaan met M.S. is een manier om ondanks M.S. je toch wat beter te kunnen voelen. Het bewegen ondanks M.S. wordt steeds belangrijker, slenderen kan hierbij een mooie start en of aanvulling zijn. Graag van tevoren opgeven via de mail bij Martin Vermeulen: m.vermeulen592@upcmail.nl. De M.S.-groep Goeree-Overflakkee komt enkele keren per jaar bijeen. Deze keer bij Slender You GO, Oostdijk 1, 3245 AS Sommelsdijk. Dinsdag 2 juli, 14.00 tot 16.00 uur.

OOLTGENSPLAAT

Afsluiting seizoen 55+

Nu de zomer weer voor de deur staat, wil de plaatselijke commissie Ooltgensplaat van Stichting ZIJN op 12 juli een gezellige barbecue houden voor alle 55-plussers van Ooltgensplaat. Er zal ook een verloting worden gehouden. U bent welkom op vrijdagmiddag, aanvang 17.00 uur, in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten € 12,00. Opgeven vóór 5 juli bij Ati Verwoerd: 06-40701181.

OUDE-TONGE

Themamiddag A.S.V. Oostflakkee

Voor woensdag 3 juli organiseert A.S.V. Oostflakkee een themamiddag onder leiding van Jan Berrevoets. Het thema is een wandeling door de duinen op de kop van Schouwen (klimbos). Bij minder gunstig weer wordt de middag verplaatst naar 10 juli. Deelnemers dienen redelijk ter been te zijn. We vertrekken om 12.30 uur van de carpool bij busstation. Financiële bijdrage € 5,-. Aanmelden dinsdagavond 25 juni bij Herman, tel.: 630098, h.zonneveld39@hotmail.com, tussen 19.00 en 21.00 uur. Het gaat met eigen vervoer.

Barbecue 55+

Vrijdag 5 juli wordt er een barbecue georganiseerd door A.S.V. Oostflakkee. De barbecue wordt gehouden bij Tony Buis aan de Magdalenadijk. Aanvang 17.00 uur. Aanmelden bij Herman op 25 juni 19.00-21.00 uur: h.zonneveld39@upcmail.nl, of tel.: 630098.

Open Schuur

Op zaterdag 29 juni wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, teveel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.