Afbeelding

Spannend concert in de Overkant: Viool en Accordeon

OUDDORP - Het Van Amsterdam Duo,ontstaan in 2004, is een bijzondere en unieke combinatie van accordeon (Vincent van Amsterdam) en viool (Jeanine van Amsterdam).

Donderdag 4 juli is er een concert van dit perfect op elkaar ingespeelde duo.
Het Duo heeft concerten gegeven op diverse podia in het binnenland, waaronder op de Uitmarkt, Janine Jansen Festival, Grachtenfestival, Sail Amsterdam en het Emmy Verhey Festival. Ook in het buitenland heeft het duo zich veelvuldig gepresenteerd, met een tournee door Oostenrijk en concerten in Servië en China.

In de laatste jaren zoekt het Van Amsterdam Duo de samenwerking met hedendaagse componisten. Het Duo wil, naast het spelen van geweldige klassieke muziek, ook componisten aansporen om de klassiekers van morgen te schrijven.

Tijdens het concert kan men het volgende verwachten: Melancholie, wroeging, en feest; accordeon puur sang. Het Duo neemt u mee naar de warmbloedige klanken uit Centraal Europa met Dvorák, zijn schoonzoon Suk en Bartók. Ook de jonge Poolse componist Majkusiak weet de ziel van de 21e eeuwse centrale Europeaan goed te duiden in zijn originele sonate voor viool en accordeon.

Kaarten á € 20,00 te bestellen via VVV 0187-681789. Dit is inclusief koffie, thee en een glas wijn na het concert. De Overkant, Dijkstelweg 33 Ouddorp