Afbeelding
Foto:

Collecte voor de stichting Oost-Europa werkgroep Middelharnis

GOEREE-OVERFLAKKEE - De komende periode wordt er op het eiland gecollecteerd voor de stichting Oost-Europa werkgroep Middelharnis. In Den Bommel, Ooltgensplaat en Achthuizen in week 27 van 1 tot 6 juli; in Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet in week 28 van 8 tot 13 juli en in Langstraat, Zuidzijde, Sommelsdijk en Nieuwe-Tonge in week 29 van 15 tot 20 juli.


Regelmatig staan er in deze krant verslagen van de hulp aan de arme Roemeense bevolkingsgroepen. Het hoofdproject ligt zo'n zestig kilometer ten zuiden van de grote universiteitstad Cluj-Napoca, in het zigeunerdorpje Uioara. Het is inmiddels al acht jaar geleden dat de werkgroep aldaar een tweedehands winkel heeft geopend, wat in een grote behoefte voor de arme mensen voorziet. Alles wat in die winkel tegen een zeer geringe prijs wordt aangeboden komt van Flakkee. De laatste jaren worden er ook allerlei meubelstukken verkocht in Uioara, die daar vanuit twee grote loodsen aan de man worden gebracht. De werkgroep is de bevolking van Goeree-Overflakkee heel dankbaar voor al de spullen die maandelijks in de loods in Middelharnis worden gebracht. Zonder die aanvoer en financiƫle bijdragen (transporten kosten veel geld) zou de stichting niet in staat zijn om zoveel voor de mensen in Uioara en omgeving te doen. In 2018 konden er acht grote transporten naar Roemeniƫ worden gebracht.

De stichting: "Uit diverse reacties blijkt dat u in de loop der jaren vertrouwen in onze stichting hebt gekregen en dat zouden we graag zo willen houden. Dat vertrouwen is mede tot stand gekomen doordat de mensen op ons eiland weten dat we een kleinschalige stichting zijn en alleen met vrijwilligers werken (dus geen dure directeur in dienst hebben) en onkosten tot een minimum weten te beperken. Wilt u meer weten? Dat kan! Zie onze website www.oosteuropa-werkgroep.nl. Bekijk de foto's en lees de verslagen, dan begrijpt u nog beter waarvoor de collectant bij u langs komt. Stelt u hem of haar alstublieft niet teleur?" Een gift overmaken kan naar NL 97 RABO 03420 07 408 ten name van St. O-Europa te Middelharnis. De stichting is ANBI erkend, daardoor zijn giften fiscaal aftrekbaar.

Voor het inleveren van goederen zoals kleding, schoeisel, huishoudelijke spullen, speelgoed, fietsen, kleine meubels, enzovoort, kan men iedere eerste zaterdagmorgen van de maand (uitgezonderd de augustusmaand) tussen 9.30-11.30 uur terecht in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Voor vragen kunt u contact opnemen met voorzitter dhr. J. v. d. Made, (484228) of dhr. M.H. Baan (603051) of dhr. Kardux ( 486436).

Afbeelding
Afbeelding