Afbeelding
Foto:

3 jaar Jouw Marktkraam in Ouddorp

OUDDORP - Jouw Marktkraam Ouddorp bestaat deze week drie jaar en dat gaat niet ongemerkt voorbij. De winkel waar particulieren en bedrijven hun artikelen aanbieden heeft op vrijdag en zaterdag 21 en 22 juni extra acties.

'Het succesverhaal van onze winkel begint in 2016', zegt commercieel manager Peter Grinwis, die samen met Martin de Berg van dit nieuwe concept een succes wist te maken. 'Het oude Albert Heijn pand stond leeg en daar zochten we invulling voor. Dat is bijzonder goed gelukt met een aantrekkelijke en unieke formule die waarde toevoegt voor eigen inwoners en recreanten.' Het unieke concept, afkomstig uit Finland, is eenvoudig en doeltreffend. Kopers en verkopers worden op een makkelijke manier bij elkaar gebracht. Een ruimte huren is nog nooit zo voordelig geweest. Inmiddels kent de keten ca. 30 vestigingen in Nederland. Kopers vinden er van alles, van fietstassen tot nieuwe en gebruikte kleding en van tray frisdrank tot vintage-artikelen. Ook (houten)speelgoed, servies, woondecoratie, kaarten, partijhandel snoep, Spaanse artikelen en boerenkaas behoort tot het assortiment. Inmiddels is er ook een Jouw Marktkraam in Middelharnis.

Duurzaam

Het unieke concept speelt in op verschillende trends én het belang van diverse doelgroepen en is door die combinatie van factoren een succes gebleken. Met name de trend van duurzaamheid speelt een grote rol in het succes van de winkels: Nederlanders worden zich steeds bewuster van de zogenaamde verspillingsmaatschappij en kiezen ervoor vaker tweedehands te kopen, maar ook hun eigen spullen niet meer zomaar weg te gooien. Daarnaast is het de trend om originele en vintage spullen te verzamelen. 'Om verspilling van voedsel tegen te gaan verkopen we in samenwerking met de Ouddorpse Albert-Heijn-vestiging nu ook 'brood van gisteren' tegen een aantrekkelijk prijs. Goed voor milieu en uw portemonnee. Het past prima in de duurzaamheidsgedachten van Jouw Marktkraam. De opbrengst hiervan is bestemd voor voedselprojecten in bijv. derdewereldlanden'.

Aanbod

'Bij de Jouw Marktkraam winkel kunnen particulieren of bedrijven een kraam huren voor een periode van een week of langer. Zij richten zelf hun kraam in, prijzen de spullen met behulp van ontvangen barcodestickers en hebben er geen omkijken meer naar. De medewerker van Jouw Marktkraam zorgt voor de verkoop en de verkopen zijn te volgen via de speciale app', aldus Peter Grinwis. Ook kopers worden uiteraard aangetrokken door het duurzame karakter, maar natuurlijk ook door de leuke prijsjes, originele spullen en de gezelligheid in de winkels. En niet in de laatste plaats, omdat iedere Jouw Marktkraam zijn eigen aanbod heeft en nooit hetzelfde is.

Goede doelen

Omdat sommige huurders hun overgebleven spullen doneren aan de goede doelenkraam reikte de winkel voor duizenden euro's uit aan goede doelen. Ook tijdens deze feestdagen worden weer een aantal instellingen verrast met een cheque.

Sparen

De formule professionaliseert, zo is er onlangs de online-etalage toegevoegd, waar huurders van kramen hun spullen ook online kunnen laten zien en heeft de vestiging een succesvol spaarsysteem geïntroduceerd. Met het Piggy-spaarsysteem sparen klanten voor kortingen en gratis artikelen. Meer info is te vinden op: www.jouwmarktkraamouddorp.nl