Afbeelding
Foto:

Bijna 250 toeterende trucks over het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE - Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Truckrun, waarbij vrachtwagenchauffeurs op stap gaan met cliënten van Zuidwester. Er gingen 242 trucks de weg op om in een lange optocht over het eiland te rijden. De Truckrun werd overal enthousiast ontvangen. Dat zorgde voor een brede lach bij alle passagiers.

Foto's: Wilko van Dam

De stoet vertrok om 10.00 uur vanaf Hernesseroord, via Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland, Stellendam, Goedereede, Ouddorp en Goedereede-havenhoofd ging de route naar de visafslag in Stellendam. Daar was het om 13.00 uur tijd voor een lekkere lunch. Daarna werd de route vervolgd via o.a. Melissant, Herkingen en Nieuwe-Tonge ging de parade van toeterende trucks weer richting Hernesseroord in Middelharnis. Super gelukkig en vermoeid namen de cliënten afscheid van de chauffeurs. Er werden gelijk alweer afspraken gemaakt voor de volgende keer.

Door Hans Maliepaard, zorgmanager van Zuidwester, werden de dames en heren chauffeurs bedankt voor hun inzet ieder jaar weer bij de truckrun. Uiteraard ook woorden van dank voor de organiserende chauffeursvereniging, de helpende handen van Zuidwester medewerkers, Politie, verkeerregelaars, mensen die het financieel of organisatorisch mogelijk maken, de transportbedrijven. Het is altijd hartverwarmend om te zien hoe de cliënten van deze dag genieten, natuurlijk op de dag zelf, maar ook de voorpret en de herinneringen aan deze dag. Maliepaard hoopte dat het bestuur ook volgend jaar weer bereid is om de truckrun te organiseren. Hij reikte als dank een attentie uit aan de chauffeursvereniging.

Hierna nam Ben de Neef het woord, hij wilde graag namens het team van Zuidwester Ad Hameete, de afscheid nemende truckrun-coördinator van de chauffeursvereniging, bedanken voor het feit dat hij vanaf 1988 de truckrun heeft doen organiseren, hij was jarenlang het gezicht van de truckrun. Hij bood namens die medewerkers een cadeau aan voor de bewezen diensten, na zoveel jaar is dit het 'einde van een tijdperk'.

Namens de organiserende vereniging bedankte Ad Hameete het bestuur voor het vertrouwen en natuurlijk sloot hij zich volledig aan bij de dank van de heer Maliepaard aan allen maar wel in het bijzonder aan de chauffeurs omdat de vereniging wel iets kan organiseren, maar de chauffeurs, vaak lang van huis, toch de moed opbrengen om hun vrije zaterdag beschikbaar te stellen voor deze dankbare rit. "Het is altijd hartverwarmend om te zien hoe de chauffeurs dit doen voor deze mensen. Zij zijn, zonder iemand tekort te doen, het succes van de truckrun."

Afbeelding
Afbeelding
Foto's: Wilko van Dam
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding