ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 24 juni a.s. een sjoelmiddag. Deze middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 26 juni is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 1,75. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

55+ sluit seizoen af

Op donderdag 27 juni a.s. wordt het 55+-seizoen afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Vanaf 16.30 uur, kosten € 7,00. Graag opgeven vóór vrijdag 21 juni a.s. bij Janny Berkhof. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Dorpswandeling

Wilt u Dirksland (beter) leren kennen? Neem dan deze zomer deel aan één van de dorpswandelingen, waarbij een gids vertelt over de historie van het dorp. De rondwandelingen zijn gratis en starten in de oude dorpskerk. De eerstvolgende rondwandeling is op zaterdag 22 juni en start om 11.00 uur. De andere data zijn 20 juli, 10 augustus, 24 augustus en 14 september.

Zomerconcert De Muziekfabriek

Zaterdag 22 juni wordt in Onder de Wiek in Dirksland voor 8 kinderen van groep 4 de muziekfabriek afgesloten. Samen met de fanfare van Amicitia zullen zij een tweetal nummers ten gehore brengen. Naast een optreden van de fanfare zullen ook Amicitia4Kids en de slagwerkgroep zich laten horen. U wordt van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar de jonge muzikanten en hen aan te moedigen. De zaal is open om 19.00 uur. Aanvang concert 19.30 uur.

Geldbingo

Voor donderdag 20 juni wordt er weer een gezellige bingo met een lekker hapjes georganiseerd. Er zijn natuurlijk ook mooie geldprijzen te winnen. De zaal van de Victoriahal gaat om 18.45 uur open en de ballen rollen vanaf 19.30 uur.

GOEDEREEDE

Opbrengst pinkstermarkt

De op 8 juni 2019 gehouden pinkstermarkt rondom de haven van Goedereede heeft netto € 7.250,00 voor het goede doel opgebracht. Het bedrag is dit jaar bestemd voor de Josephat Torner Foundation Europe en de Maforga Christian Mission in Mozambique. Alle sponsors die financiële steun of spullen hebben geschonken ten bate van deze pinkstermarkt en allen die hebben meegewerkt vooraf of op de dag zelf worden door de organisatie hartelijk bedankt voor de geweldige inzet.

LANGSTRAAT

Rommelmarkt

Op zaterdag 22 juni a.s. organiseert de belangenvereniging Langstraat weer de jaarlijkse rommelmarkt in en rond het verenigingsgebouw 'De Keet' (Beatrixstraat 22 in Langstraat). Van 10:00 tot 15:00 uur is de rommelmarkt open voor bezoekers. De opbrengst is, zoals alle jaren, bestemd voor het onderhoud van het verenigingsgebouw. Ook dit jaar zal er weer van alles te vinden zijn: boeken, kleding, servies, elektronica en kinderspeelgoed. Ook de te winnen boodschappenmand, spelletjes en een hapje en drankje zullen niet ontbreken.

MIDDELHARNIS

Mantelzorgcafé

Donderdag 27 juni is er weer Mantelzorgcafé in Het Diekhuus. Na een kopje koffie of thee gaat men richting de Menheerse Werf. Hier zal Coerd de Heer een rondleiding geven en iets vertellen over de historie van het Havenkanaal en maritiem Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Graag opgeven via de mail m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-48 33 66, toets 2. Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen organiseert men maandelijks het mantelzorgcafé. De volgende bijeenkomst is na de zomervakantie op 26 september.

NIEUWE-TONGE

Fiets mee over Flakkee

Vorige maand heeft u al kunnen lezen dat st. Ons Dorpshuis net als vorig jaar een fietstocht organiseert over het eiland. Dit jaar is als sponsordoel het Prinses Beatrixspierfonds gekozen en door sponsoring kan het complete inschrijfgeld in de bus voor dit goede doel. De tocht zal ongeveer 50 kilometer zijn en is net als vorig jaar in tweeën gesplitst. Rond 9 uur zal de koffie klaar staan en worden de routes uitgedeeld. Tussen 12.00 en 13.30 uur zal in Ons Dorpshuis de lunch klaar staan en daarna kan men de route vervolgen. Natuurlijk kan er ook voor gekozen worden alleen de morgen of alleen de middag te fietsen. Fietst u mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel? Inschrijving €10,00 per persoon. U kunt zich inschrijven via de mail: onsdorpshuishuisnieuwetonge@gmail.com. Als u liever telefonisch reserveert kan dat via nummer: 06 11140288. De fietstocht is op zaterdag 29 juni.

Spullen voor de Zomermarkt

Zaterdagmorgen 22 juni kunt u voor de laatste keer uw spullen kwijt voor de Zomermarkt. Denkt u er nog even aan? Kijkt u nog in de kasten of er nog spullen staan die door u gemist kunnen worden en die een ander nog kan gebruiken? Ook tuin gereedschap, handgereedschap, grasmaaiers, Ja we kunnen het goed gebruiken voor de verkoop. U kunt weer terecht bij: fam van Kempen Oudelandsedijk 4A of bij Elim. Tussen 9.00 uur en 11.30 uur. Lukt het niet om te brengen? Dan kun u bellen naar Wim Meijer 06- 16794189.

OUDDORP

Kleedjesmarkt

Rondom de Dorpskerk van Ouddorp (Weststraat 2) wordt er zaterdag 22 juni een kleedjesmarkt gehouden van 9.30 tot 15.30 uur. Ook is er een terras waar u wat lekkers kunt nuttigen!

Fietsen met de O-G-O

De fietsdag van de O-G-O staat dit voorjaar staat gepland op zaterdag 29 juni. Het vertrek is dan om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein van Keukencentrum Tieleman en gaan dan via de Kaai in Dirksland richting Ouddorp. Er wordt een route gefietste over de 'kop van het eiland'. en men stopt bij de De Overkant, Dijkstelweg 30 voor een lunch. Na de lunch gaat men via een omweg naar Landwinkel Keijzer in Stellendam waar er dan nog een kopje koffie of thee met een plakje cake genuttigd wordt om vervolgens via Dirksland weer terug naar Middelharnis te gaan. Mensen die halverwege willen aansluiten worden verzocht dit bij het aanmelden door te geven. Kosten van deze fietsdag voor leden € 10,- en natuurlijk zijn ook niet-leden welkom, maar die betalen dan € 15,-. Aanmelden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237. Heeft u dieetwensen? Geef die dan bij aanmelden even door. Kosten voor 20 juni overmaken op bankrekening NL15RABO 0307 4304 21.

Kraam huren

Kraam huren voor het goede doel? Dit kan op 6 juli bij voetbalvereniging WFB in Ouddorp, dan is er een grote markt en tevens wordt er 24 uur achter elkaar gevoetbald voor de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De markt begint op zaterdag 6 juli om 08.30 uur en duurt tot 16.00 uur; uiteraard is er ruimschoots de tijd om op te bouwen en af te breken. Voor € 20,00 kunt u een kraam huren, dit is nodig om uit de kosten te komen. Daarnaast vraagt men na afloop om een vrijwillige bijdrage voor het goede doel, iedereen is daar natuurlijk vrij in. De inhoud van de kraam mag volledig zelf worden bepaald, daarnaast zijn vrijwel alle vormen van reclame maken toegestaan. WFB draagt zorg voor de op- en afbouw van de kramen. De voetbalwedstrijden starten op vrijdag om 18.30 uur en men stopt op zaterdag om 18.30 uur. Naast de markt en het voetbaltoernooi zijn er diverse activiteiten, zoals open podium, voetbalfanshop, diverse eetgelegenheden, gezellig terras, pannaveld, etc. Voor inschrijven of informatie kunt u mailen naar: 24uurs@vvWFB.nl

OUDE-TONGE

Bingo A.S.V. Oostflakkee

Vrijdag 28 juni is er weer een grote bingo van de A.S.V. Oostflakkee in het gebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 27. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de bingo begint om 19.30 uur. De kosten zijn € 7,50, dit incl. een kop koffie of thee. Er zijn tien rondes plus een extra ronde voor € 1,-.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 22 juni is er een bingo van de O-G-O om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6.50 gespeeld. Daarna nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van tee extra rondes voor € 1.- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Afscheidsconcert Estampida

Zaterdag 29 juni wordt het afscheidsconcert gehouden van Mandolineorkester Estampida in de Exoduskerk. Aanvang 20.00 uur. De kerk aan de Dorpsweg is open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis. De solist van deze avond is Alberto Rodríguez Valcárcel. Hij is geboren in Spanje waar hij al op jonge leeftijd met gitaarspelen begon. Hij volgde masterclasses bij o.a. David Martinez, Zoran Dukic en Leo Brower. Zijn studie gitaar volgde hij aan het 'Conservatorio Superior de Música de Canarias' bij professor José María Ramírez. Na het afronden van deze bachelor studie, ontvangt hij van de 'Mapfre Guanarteme Foundation' een studiebeurs om zijn master aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg te kunnen doen. Hier studeerde hij bij Johan Fostier, Marlon Titre en Goran Krivokapic. In juni 2018 rondde hij zijn masteropleiding succesvol af.

STELLENDAM

Goede Spullen Markt

De organisatie van de Goede Spullen Markt van de Hervormde Gemeente te Stellendam wil iedereen die dit leest uitnodigen om op 22 juni DE onze markt te bezoeken. De markt wordt gehouden bij de kerk aan de Bosschieterstraat te Stellendam en duurt van 09.30 uur tot 15.00 uur. Men verkoopt o.a. "goede spullen", antiek en curiosa, boeken, oliebollen, gebakken vis, kibbeling, eigengebakken cake, koekjes, advocaat enz. Op het kerkplein is een gezellig terras waar u kunt genieten van een kop koffie, thee of fris met iets lekkers erbij. De kerk is open voor bezichtiging. In de kerk staat een schaalmodel van de tabernakel opgesteld. Verspreid over de dag zal er orgelspel te horen zijn . Op dinsdag 18 juni en woensdag 19 juni is het mogelijk om uw spullen voor onze markt in te leveren, tussen 18.00 en 20.00 uur, in Verenigingsgebouw De Rank (naast de kerk).