Afbeelding
Foto:

Cakes voor zending in Roemeense gevangenissen

STELLENDAM – De kinderen van CBS 'Het Kompas' verkochten honderden cakes om geld in te zamelen voor het zendingswerk dat ds. C. van den Berg en zijn gezin verrichten in Roemeense gevangenissen. Op vrijdag 7 juni werd als afsluiting van de actie een cheque van € 1.000,- overhandigd aan de Ouddorpse predikant.

Bij de start van de actie hebben de dominee met zijn vrouw en dochter Grace in alle klassen een presentatie over hun werk gegeven. Ook kon er een kijkje genomen worden bij Willeke en Samuël in de bus die naast de school geparkeerd stond. Met deze bus reist familie van den Berg een paar keer per jaar naar Roemenië. Ze bezoeken daar verschillende gevangenissen en organiseren kerkdiensten om het Evangelie te verkondigen.
Na de start van de actie zijn de kinderen aan de slag gegaan met het verkopen van cakes. Honderden cakes werden verkocht aan familie, kennissen en buren, wat het prachtige bedrag van € 1.000,- heeft opgeleverd. Geld dat zij zeer goed kunnen gebruiken voor hun zendingswerk en dat dit keer bestemd is voor de resocialisatie van gevangenen.