Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Reformatorische woongroep

Op 9 april is men met een aantal ouders bijeen geweest en is er gesproken over een nieuwe woonvorm op Flakkee. Op maandag 17 juni hoopt men weer samen te komen. Dan hoopt men over de volgende vragen na te denken: Hoe ziet mijn woonvorm voor mijn kind eruit? Wat vinden wij belangrijk in deze woonvorm? De avond wordt gehouden in de Mauritshof, Irenelaan 13, 3247 AG Dirksland. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen. Meer info: 06-51117426.

Marathonbingo

Zaterdag 29 juni wordt weer de traditionele marathonbingo gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er wordt natuurlijk weer gezorgd voor iets lekkers te eten als u alle drie de ronden meespeelt. Dat is dan gratis. Speelt u minder ronden mee en wilt u mee-eten dan kost dat een 10,-. Anders dan bij andere marathonbingo's is men genoodzaakt om bij aanmelding 10,- euro aan te betalen. Deze aanbetaling word verrekend wanneer u de bingokaarten betaalt. Dit kan contant of bij telefonische aanmelding, dan wordt ook het bankrekeningnummer vermeld. Deelname is pas definitief na ontvangst van de aanbetaling. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan open om 15.00 uur. Opgeven kan via 0187-493186 of 06-20213165.

Kofferbakmarkt

Voor zaterdag 6 juli wordt er weer een kofferbakmarkt georganiseerd. Deze komt op een dezelfde locatie als vorig jaar: op het parkeerterrein P4 van het ziekenhuis aan de Mozartsingel en wel op het meest rechtse gedeelte richting het havenkanaal. De markt is, uitgezonderd voor horeca, weer gratis. U betaalt 10,00 euro borg die u terug krijgt als u om of na 15.00 uur de plaats leeg en schoon achterlaat. Dus zelf al uw vuil opruimen! U krijgt hiervoor bij aankomst van ons een vuilniszak. Het inrichten zal zijn vanaf 9.00 uur. De markt zal zijn van 10.00 uur tot 15.00 uur. U moet wel aanwezig blijven tot 15.00 uur, ander krijgt u de borg van 10.00 euro niet terug en mag U de volgende markt niet meer als verkoper komen staan. Op de locatie zal een toilet aanwezig zijn. Voor alle vragen en het inschrijven (dit moet vooraf gebeuren) via Frits Veringmeier, Tel 0187-605609 of pasttimes@hetnet.nl

GOEDEREEDE

Stiltewandeling

Goedereede Counseling organiseert een stilte- en bezinningswandeling in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. Start is woensdagavond 19 juni a.s. om 19.00 uur nabij de Theetuin de Halve Maan. De wandeling van 5 juni kon helaas niet doorgaan; volgens de Buienradar zat er onweer en veel regen in de lucht. Er is er een tweede mogelijkheid om deze wandeling mee te maken. "Het is alweer het vijfde jaar dat Goedereede Counseling dit organiseert. De reacties van de deelnemers van de afgelopen jaren waren zo positief dat er vol vertrouwen weer een wandeling is uitgezet. Juist de maand juni, waarin de zon laat onder gaat, leent zich uitstekend voor een avondactiviteit als deze. Het moment om rust te ervaren in de prachtige schepping van God. En een mooie uitdaging om stil te zijn en tijd voor u zelf te nemen. Tijdens de wandeling wordt u ook uitgenodigd om bewust uw zintuigen te gebruiken en zo meer van de mooie omgeving te ervaren. Woensdag 19 juni bent u van harte welkom nabij de Theetuin de Halve Maan om 19.00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid en deelname is gratis. De afstand is maximaal 3 kilometer", aldus de organisatoren. U kunt zich aanmelden via e-mail: krientje@goedereedecounseling.nl of bij Willy Koppenol telefoon 06 22331819. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Goeree Creatief

Op donderdag 27 juni bent u weer van harte welkom in partycentrum Oostdam met uw breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook tussen 19.00 uur en 22.00 uur. Er is deze avond een workshop schilderen door Basti Matsinger. De kosten voor de workshop zijn € 27,00 incl. alle materialen. Verdere informatie kunt u vinden op de facebookpagina van Oostdam. Opgeven voor de workshop is verplicht, via oostdam@sr-go.nl, bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604

MIDDELHARNIS

Kleedjesmarkt

Houdt u van koopjes voor een leuk, klein prijsje? Dan bent u op vrijdag 14 juni a.s. bij SBO de Wegwijzer op het juiste adres. Op vrijdag 14 juni verandert het schoolplein van SBO De Wegwijzer in Middelharnis in een kleedjesmarkt. De kinderen van deze school gaan op deze markt hun spullen verkopen. U bent welkom van 13.30 – 14.45 uur aan de Hobbemastraat.

NIEUWE-TONGE

Thema-avond voor vrouwen

Donderdag 20 juni wordt er een thema-avond georganiseerd over 'Geloof en karakter'. De vraag "Hoe werken geloof en karakter op elkaar in?" komt hierbij aan de orde. Deze avond hoopt dhr. H. van Groningen van 'Stichting de Vluchtheuvel', vanuit bijbels licht hierover een lezing te verzorgen. Alle vrouwen van harte welkom in de Hersteld Hervormde Kerk aan de Westdijk te Nieuwe-Tonge. Inloop met koffie vanaf 19:15. Aanvang om 19:30 uur.

Grootmoeders tijd

Zaterdag 15 juni is er een verkoping van spullen uit grootmoeders tijd, zoals zink, emaille, potten en koffiemolens. Van 10.00 tot 16.00 uur aan de Molendijk 140 in Nieuwe-Tonge. Bel voor meer informatie naar Jan Nijssen: 651638.

Rommelmarkt verzet

Vanwege de weersomstandigheden is de rommelmarkt die afgelopen zaterdag zou worden gehouden bij Ebbe en Vloed verzet naar zaterdag 22 juni. Zoals voorgaande jaren is er weer een grote rommelmarkt op het parkeerterrein van Ebbe en Vloed aan het Getij. U kunt allerlei spullen vinden, zoals meubelen, waaronder sta-opstoelen; boeken, glaswerk, bloemen, serviezen, potten, pannen, overgordijnen, elektra, kinderspeelgoed, puzzels en mooie spullen uit grootmoeders tijd. Verder zijn er ook nog leuke spelletjes te spelen, waaronder het Rad van Fortuin en enveloppen trekken waarbij u mooie prijzen kan winnen. Voor de kleine kinderen is er een springkussen op de locatie aanwezig. Ook kunt U een hapje komen eten of drinken. Er komen kraampjes met vers gebakken vis, oliebollen, hamburgers, ijs en diverse dranken. De Markt is geopend om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van Ebbe en Vloed.

OOLTGENSPLAAT

Dorpsraad zoekt vrijwilligers

De dorpsraad Ooltgensplaat is een energieke vrijwilligersorganisatie (vereniging) die zich inzet om de leefbaarheid in Ooltgensplaat te bevorderen. Hiertoe onderhoudt zij contacten met inwoners, verenigingen, bedrijven en andere organisaties en met verschillende overheden en overheidsinstanties. Het doel is om leven, wonen en werken in Ooltgensplaat in samenspraak met de inwoners op het hoogst mogelijke niveau te brengen en te houden. Dit doet zij met passie en opgestroopte mouwen en samen met veel andere vrijwilligers die op allerlei terreinen actief zijn. In deze vrijwilligersclub is plaats voor jou, als jij graag een bijdrage wilt leveren aan een of meerdere activiteiten die door of via de dorpsraad plaatsvinden. Kun jij je vinden in de doelstelling en werkwijze van de dorpsraad en lijkt het je leuk om een deel van je tijd te besteden aan de organisatie van activiteiten of daarbij te ondersteunen? Wil jij je aansluiten bij deze enthousiaste vrijwilligersclub waar je je inzet voor activiteiten die passen bij jouw interesses en vaardigheden? Meld je dan snel aan bij bestuurslid Monique van der Weijden via monique.van.der.weijden@dorpsraad.nl, zodat we nader kennis kunnen maken.

Ledenvergadering CBS De Hoeksteen

Maandag 17 juni wordt de ledenvergadering gehouden van CBS 'De Hoeksteen'Aanvang 19.30 uur in het schoolgebouw, Pieter Biggestraat 11.

OUDDORP

Zangdienst met thema Pinksteren

Op de zaterdag na Pinksteren bent u weer van harte welkom om Gods lof te bezingen tijdens de maandelijkse zangavond in de Doopsgezinde Gemeente. De avond staat in het teken van de uitstorting van de Heilige Geest, wat immers het feest is dat christenen vieren met Pinksteren. We zingen vooral liederen uit de bundel van Johannes de Heer, begeleid met orgelspel. De zangdienst duurt een uur en begint om 19:30 uur. Zaterdag 15 juni, Dorpstienden 3 in Ouddorp.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

De Werkgroep Uzon van de Hervormde PKN-gemeente Oude-Tonge houdt weer een inzameling van goederen voor Uzon op zaterdag 15 juni. Het inzameladres is aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Fietsmiddag 55+

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op woensdagmiddag 19 juni a.s. een fietsmiddag voor 55+., onderweg drinkt men dan koffie met iets lekkers. Bij thuiskomst worden er pannenkoeken gegeten. De kosten voor deze middag zijn € 9,--. Vooruitbetaling
€ 2,50. De start is om 13.00 uur vanaf het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Aanmelden voor 17 juni bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel. Nel Vervloed 642697. Bij slecht weer zorgt men voor een alternatief programma.

SOMMELSDIJK

Fair van De Stove

Sedert begin januari 2019 zijn de bewoners die lid zijn van de SOOS bezig om allerlei dingen te maken voor de fair, iedere vrijdagavond komen ze bij elkaar om te zien hoever het staat met de gemaakte producten voor de verkoop. Tijdens de fair proberen de bewoners met hulp van vrijwilligers zoveel mogelijk te verkopen, van de opbrengst willen ze een leuke dag maken en voor degene die niet mee kunnen, maken ze een dag op de Stove, ook wordt er een groot deel van de legoverzameling van Christiaan getoond. Hiervoor is men nog steeds op zoek voor een geschikte ruimte om in de buurt een legomuseum te openen. Ook is er tijdens de fair driemaal een bingo ronde met hele aantrekkelijke prijzen, zowel voor de vrouwen als voor de mannen. Ook kan men versnaperingen kopen, zoals kruukplaetjes, cake, broodje bal, broodje hamburger, diverse limonades, smoothies, etc. De gemeente Goeree Overflakkee heeft van de week de vergunning verleend om de fair te mogen houden, maar er komt veel meer bij kijken dan alleen een fair op te zetten.