Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Juundag

Tweede Pinksterdag is weer de jaarlijkse Juundag in Achthuizen. De BIWA (Bijna Integrale Werkgroep Achthuizen) organiseert weer een leuke dag, voor ieder wat wils. Een grote rommelmarkt waarvan de spulletjes vanaf 10.00 uur te koop zijn. Dan zijn ook de andere kramen geopend, waar bedrijven en verenigingen zich presenteren. Optredens van het popkoor Rol Around en het Adolfskoor zijn er om 11.30 uur en 13.30 uur.

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 6 juni wordt er weer een geldbingo plus een lekker hapje georganiseerd. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 18.45 uur open en de ballen gaan vanaf 19.30 uur rollen. De bingo wordt gehouden in de Victoriahal, Phlipshoofjesweg 57a.

GOEDEREEDE

Pinkstermarkt

Elk jaar wordt op de zaterdag voor Pinksteren een grote markt gehouden rondom de haven van Goedereede. Deze Pinkstermarkt wordt georganiseerd door de Hervormde Gemeente te Goedereede en de opbrengst is geheel voor het goede doel. De goede doelen zijn dit jaar de Josephat Torner Foundation Europe en de Maforga Christian Mission. De Pinkstermarkt is van 9.00 tot 16.00 uur en er is van alles te vinden: gebruikte spullen, brocante, handwerk, kaarten, bloemen en planten, kaas, groente en fruit, verse vis, oliebollen en friet, pannenkoeken, eigen gebakken koekjes, cake en nog veel meer. Ook is er een terras om te genieten van een kopje koffie, thee, fris en iets lekkers. Voor kinderen is er een lollybak, een springkussen en zijn er kleine dieren. Ook kan er een ritje gemaakt worden met een echte brandweerauto.

NIEUWE-TONGE

Opbrengst collecte Longfonds

De collecte van het Longfonds, die gehouden werd van 13 tot en met 18 mei in Nieuwe-Tonge, heeft het mooie bedrag van € 1.068,70 opgebracht. Gevers en collectanten worden hartelijk dank gezegd.

OUDDORP

Amaliafair

Zaterdag 8 juni hoopt de chr. peuterspeelzaal Prinses Amalia haar jaarlijkse 'Amaliafair' weer te houden in de ring van Ouddorp, van 9.00 tot 15.30 uur. Boeken, Ouddorpse wafels, cake, koekjes, oliebollen, kaas, gebakken vis, houten homedecoratie, Haaknaaldje, Kidsmode Bubo, Hobby Ka, Crystal Sands, Adullam, springkussen, fruit, informatiekraam van de peuterspeelzaal (waar de kinderen kunnen knutselen), enveloppen trekken. Broodjes hamburger, 100% Ouddorp, fotokaarten, bloemenliefde, Puur Geluk, tweedehands spullen of ga met uw gezin op de foto! Zomaar een greep uit de kramen die er zullen staan. Voor het maken van de (gezins)foto's kunt u zich aanmelden bij Hanneke Klepper (06-30847940). Er wordt dan voor u een tijd gereserveerd. De trekking van de sponsorlootjesverkoop is om 15.00 uur in de Hoenderdijk bij de kraam van de boekhandel. We zien u graag op onze fair, waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan de peuterspeelzaal.

Auto en fietspuzzelrit

De activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp organiseert op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, een auto- of fietspuzzelrit. "Een mooie manier om per fiets of met de auto een gedeelte van ons mooie eiland te verkennen", aldus de commissie. Inschrijven kan tussen 14.30 en 15.30 uur bij Eben-Haëzer, Preekhillaan 3. Onderweg is er een stop waar u koffie/thee of fris krijgt aangeboden. Na afloop kan er in Eben-Haëzer tot 18.00 uur, tegen betaling, een ijsje of frites en snacks worden genuttigd, op deze manier kan er gezellig worden nagepraat over de tocht. De kosten zijn € 3,- p.p. voor de fietstocht, met een maximum per gezin van € 15,-. Voor de autorit betaalt u € 12,50 per auto. De opbrengst is voor het restauratiefonds van de gemeente.

Zomerfair Vliedberg

Op woensdag 12 juni wordt er een gezellige Zomerfair gehouden in Woonzorglocatie De Vliedberg van 10.00-16.00 uur. Wat is er allemaal te koop: kleding, kaas, leuke hebbedingetjes, gebakken en gerookte vis, planten, kaarten, sieraden en schilderijtjes die door de bewoners van De Vliedberg zijn gemaakt. Kinderen kunnen geschminkt worden, glitter tattoo's opgebracht krijgen en grabbelen in een ton. Ook zal er drie keer per dag een verloting zijn van de lootjes die gekocht kunnen worden. De opbrengst van de fair komt helemaal ten goede aan het welzijn van de bewoners.

SOMMELSDIJK

Feestavond O-G-O

De Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) organiseert een feestavond in het Prieel van De Staver op vrijdag 21 juni. Vanaf 19.00 uur is de zaal open, de avond begint om 19.30 uur en men denkt die rond 23.30 uur af te sluiten. De muziek is dit keer in handen van het op Goeree-Overflakkee 'wereldberoemde' muziekgezelschap Mengelmoes. Kosten voor deze feestavond bedragen voor leden van de O-G-O € 12,50. Dat is dan inclusief de koffie/thee bij binnenkomst en twee consumpties, met daar tussendoor een keer een rondje met hapjes. Om de avond betaalbaar te houden, is er een verkoop van lootjes en aan het einde van de avond is dan de trekking, met veel aantrekkelijke prijzen. Ook niet-leden zijn welkom, maar die betalen dan € 20,- per persoon. Aanmelden bij Marrie Breeman: 0187-484559 of 06-1305 8237. Kosten voor 7 juni overmaken op onze bankrekening: NL15RABO 0307 4304 21.

STELLENDAM

Inloop Caleido

Dit keer is de gezamenlijke maaltijd van Inloop Caleido niet op woensdag 5 juni, maar op woensdag 12 juni. Men hoopt het seizoen af te sluiten met een gezellige barbecue. De kosten hiervan zijn € 10,-. Deelnemers zijn vanaf 17.00 uur welkom aan de Bosschieterstraat 6. Voor info: 06-23506507 / inloopcaleido@gmail.com. Natuurlijk kan men aanstaande donderdag gewoon binnenlopen bij Caleido, want elke donderdag staan de deuren open bij Caleido (De Rank naast de dorpskerk ) van 10.00-16.00 uur..

Roofvogeldemonstratie

Zaterdag 8 juni is er een roofvogeldemonstratie tijdens de tweede Spectrum-Fair bij Woonstede 't Spectrum aan het Amaliapad. De Spectrum-Fair begint om 9.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Op deze gezellige fair kunt u het volgende aantreffen: brocante, eigen gemaakte producten, rommelmarkt, fruit, lotingen voor mooie prijzen en er worden hamburgers gebakken. Ook zal er een kleedjesmarkt zijn. Om 11.15 uur begint er een roofvogeldemonstratie en iedereen is van harte welkom. Heeft u vragen, neemt u gerust contact op met Marielle Rabouw: 06-51487906.

Workshop Uitleg Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 21 juni om 13.00 uur een Workshop over 'Uitleg over autisme'. Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 - Auti-communicatie'. De workshop wordt gegeven in het verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk en bedraagt € 15,00. Aanmelden is vereist. Meer informatie kunt u vinden op www.AutismeCoachingSusiane.nl.