Afbeelding
Foto:

'Jonge ondernemers' ontwikkelen verkoopstrategie voor Fix4Ride
Eind aan lekke banden

GOEREE-OVERFLAKKEE - 'Jonge Ondernemers' van het Hoornbeeck College in Rotterdam hebben een product in de markt gezet dat een eind moet maken aan lekke banden. Met dit product doen ze mee aan de competitie 'Jong Ondernemen'.

De groep leerlingen van het Rotterdamse Hoornbeeck college behoren in de competitie bij de top 5 van Nederland "en we hopen na 3 juni op nummer één te staan", aldus de enthousiaste groep. Op die dag wordt de finale gehouden in het Beatrix Theater in Utrecht. (Wie hierbij aanwezig wil zijn kan zich aanmelden via www.jongondernemen.nl/scvhj2019)
De onderneming bestaat uit negen jongeren: Willem-Jan, Pieter, Fabian, Lieke, Rhodé, Bjorn, Menno, Roy en Anna. Bjorn Mierop komt uit Ouddorp, Roy Luiendijk uit Sommelsdijk en Willem-Jan Hofman uit Dirksland.

Probleem

Bjorn Mierop vertelt dat ze op het idee zijn gekomen voor hun product - Fix4ride - doordat zij wilden inspelen op een probleem waar iedereen mee te maken heeft: Een lekke band. Dat komt nooit goed uit! "Daarom bedachten wij Fix4Ride. Een lekpreventie die preventief in de band gespoten kan worden via het ventiel. Op die manier heeft u nooit meer een lekke band!"
Omdat ze graag zelf achter hun product willen staan hebben ze natuurlijkf het product getest: "We hebben eerst de gel in onze binnenband gespoten (via het ventiel). Vervolgens hebben we de band met een oorbel lek gestoken".
De studenten hebben niet het alleenrecht voor de verkoop van het product, "maar wij zijn wel de goedkoopste aanbieder".
Onlangs hebben ze de halve finale gewonnen. "Dat was de kers op de taart na ons harde werken". Ondertussen hebben ze al ongeveer 300 producten verkocht.
Wie het product ook wil proberen kan het online bestellen via www.fix4ride.eu

Finale

Op dit moment zijn de studenten zich volop aan het voorbereiden op de finale: "Wij bereiden onze pitch goed voor en zorgen dat we antwoorden hebben op eventueel moeilijke vragen van de jury. Er is sprake van gezonde spanning".
Iedereen kan de verrichtingen van de groep volgen via de site en men kan ook stemmen voor de publieksprijs via www.jongondernemen.nl/publiekslieveling
Het binnenband afdichtmiddel van Fix4Ride is samengesteld en getest voor gebruik in alle binnenbanden. Het voorkomt lekken tot en met 3 mm. Eenmaal geïnstalleerd, blijft FixIt vloeibaar en zal het niet hard worden.
Het innovatieve FixIt is zowel preventief in de band te voeren ter voorkomen van een lekke band, maar is daarnaast ook een oplossing bij het repareren van je band en werkt gegarandeerd twee jaar lang.