Afbeelding
Foto:

Geslaagde zwempromotie Schotejil

MIDDELHARNIS - Zaterdag 25 mei heeft zwemclub De Schotejil uit Middelharnis een goed bezochte Swim-inn gehad in het zwembad van de Staver. Ruim 30 basisschool-kinderen hebben een openbare zwemtraining van ca. 1 uur bijgewoond.

De helft van deze kinderen was weliswaar reeds lid van de Schotejil, maar de andere helft ca. 15 kinderen, heeft op speelse wijze kunnen kennismaken met het aanleren en verbeteren van de verschillende wedstrijdslagen. Aan het einde van de training werden ook lastige zwemslagen zoals bijv. de vlinderslag gedemonstreerd door de meer 'ervaren' leeftijdgenootjes van de Schotejil, hetgeen spontaan applaus opleverde van de debutantjes en hun ouders. Namens de Schotejil waren er behalve vijf trainers ook vertegenwoordigers van bestuur en evenmenetencommissie aanwezig.
Na de zwemtraining kregen de kinderen een kleine attentie aangeboden, waarna er nog een uurtje kon worden vrij gezwommen in het zwembad van de Staver. De Schotejil hoopt dat de kinderen dusdanig enthousiast te hebben gemaakt voor de zwemsport, dat zij gebruik zullen maken van hen aangeboden 3 proeftrainingen die zij kosteloos kunnen bijwonen en daarna misschien zelfs lid zullen worden van de zwemvereniging De Schotejil.