CDA-raadsvragen gebruik staalslak

GOEREE-OVERFLAKKEE - De CDA-raadsfractie (indiener Daniƫl Huising) heeft aan het college van b. en w schriftelijke vragen gesteld over het gebruik van staalslak bij funderingen en aanleg van toegangswegen.

Door Jaap Ruizeveld

Concreet nu gericht op het project Bedrijventerrein Oostflakkee in Oude-Tonge. De fractie wil informatie waarom opgeslagen staalslak van Voorne-Putten nu wordt overgebracht naar Goeree-Overflakkee.
Mede na publicaties wil het CDA weten wat het beleid is van de gemeente ten aanzien van staalslak. Hoe vaak er door het gemeentebestuur jaarlijks een vergunning wordt afgegeven voor gebruik van staalslak bij bouwprojecten op het eiland en om welke hoeveelheden staalslak het hier gaat.

Volksgezondheid

Ook snijdt de fractie het aspect volksgezondheid aan. Gevraagd wordt welke maatregelen er zijn genomen bij het vervoeren en het storten van de staalslak om schade voor de volksgezondheid alsmede vervuiling van de bodem en het oppervlaktewater te voorkomen. Tenslotte stelt het CDA de vraag of er na afronding van dit bouwproject nog metingen worden verricht om het proces te monitoren.