Afbeelding
Foto:

Wethouder Bruggeman reikt EHBO-Nederland Award uit

OUDDORP - Wethouder Bruggeman overhandigde zaterdagmiddag in een bomvol Zalencentrum Dorpstienden de ruim 7 kilo wegende EHBO Nederland Award 2019 aan het winnende wedstrijdteam Broekweg uit Krimpen a.d. IJssel. Na een spannende finale bleef dit team de formatie Ridderstee uit Maasdijk nipt in punten voor. Tien ploegen hadden zich als deelnemers aangemeld en werden in twee poules in voorronden ingedeeld. Met volle inzet en concentratie gingen zij in de middaguren in een carrouselsysteem met veel acts aan de slag. Dit alles onder het thema 'In het heetst van de strijd'.

Tekst en foto's: Jaap Ruizeveld

De wedstrijdcommissie van EHBO-Nederland had, op uitnodiging van de jubilerende (75 jaar) Ouddorpse EHBO-vereniging, dit keer de eilandbadplaats uitgekozen voor haar algemene ledenvergadering in de ochtenduren en met aansluitend het wedstrijddeel. Vanuit Krimpen aan de IJssel, Dordrecht, Naaldwijk, Markelo, Maasdijk en Heeswijk Dinther waren de teams met één of zelfs met een tweede formatie naar Ouddorp afgereisd om de fel begeerde trofee te bemachtigen.

Organisatie

Zalencentrum Dorpstienden was zaterdag een complete EHBO-aangelegenheid. Er viel niet alleen voor de deelnemers maar ook voor belangstellenden veel spektakel te beleven. Wat te denken van een circusact waarin de jeugd zich kon manifesteren maar ook een kickboks-event dat zich onder luide toejuichingen afspeelde. Maar bij dat alles stond de inzet van de EHBO, de hulpverlening op momenten waarin daadkrachtig moet worden opgetreden, uiteraard centraal. Het bestuur van EHBO Nederland complimenteerde de Ouddorpse vereniging voor de goede organisatie en de gezellige sfeer waarin het wedstrijdverloop plaatsvond. Na afloop waren er voor allen die zich voor deze bijeenkomst hadden ingezet dankwoorden en een attentie voor o.a. de jury, de wedstrijd- en telcommissie, de lotusslachtoffers, de organisatiegroep en de catering. Bekers waren er voor de hoogst geklasseerden in de twee poules en aan de top in de finale natuurlijk de Award 2019.

Nieuwe leden

Woordvoerder van de Ouddorpse EHBO-vereniging, Hester Grinwis-Grinwis, sprak van een goed verlopen, goed georganiseerde en gezellige dag. Als instructeur bij deze vereniging onderstreepte zij het nut van de EHBO-activiteiten. Vanaf september worden er (om de 14 dagen) weer bijeenkomsten gehouden en wat zou het fijn zijn als zich hiervoor nog meer leden bij ons aanmelden gaf zij aan. Ook wees zij op de lessen die op de Beatrixschool al succesvol worden gehouden.

Wethouder Bruggeman reikt de EHBO-Award 2019  uit aan team Broekweg uit Krimpen a.d. IJssel.