Yvette Jansen (links) en Rosalinda Tengnagel bereiden zich voor op de 'modeshow'. 
Yvette Jansen (links) en Rosalinda Tengnagel bereiden zich voor op de 'modeshow'.  Foto:

Combinatie trouwjaponnen en sieraden te zien in Stad

STAD AAN 'T HARINGVLIET – Bruidsmode en sieraden: een combinatie die zeer tot de verbeelding kan spreken. Dat zal blijken tijdens de 'modeshow' die tijdens de KunstKijk te zien is bij atelier-galerie Yvette Jansen in Stad aan 't Haringvliet. De presentatie – bij mooi weer buiten, als het regent in het atelier of de loods – is op vrijdag 31 mei om 15.00 uur.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Atelier-galerie Yvette Jansen doet al voor de derde keer mee aan de KunstKijk. Er is dit jaar werk te zien van Rita Spaan, Maarten Laupman, Frans Verschoor, Frans Steginga en Yvette Jansen zelf. "Ik zet graag mijn atelier open om bezoekers te laten kijken naar mijn werk en de apparaten waarmee ik werk. Ik ben al 39 jaar professioneel bezig als goud- en zilversmid, waarvan de laatste drie op Goeree-Overflakkee."
Jansen benadrukt dat haar werk ambachtelijk is. Dat geldt ook voor Rosalinda Tengnagel, met wie de Stadse kunstenaar in contact kwam. Tengnagel startte recent haar eigen bedrijf Rosalinda wedding design in Middelharnis. "Ik ontwerp en maak samen met de toekomstige bruid een droomjurk op maat. Dat kan ook aan de hand van een basismodel en het toevoegen van losse onderdelen, zoals kant." Rosalinda heeft zich daarnaast gespecialiseerd in bruidslingerie.

Vakmanschap

Het ambachtelijke van de bruidsmode en Yvettes sieraden vullen elkaar prachtig aan. "We hadden al snel een klik", vertellen beide dames. "We gaan allebei heel erg voor ons vak. Vakmanschap staat bij ons voorop. We werken allebei met mooie materialen en houden allebei van een perfecte afwerking. Wat wij doen gaat heel goed samen. Jurk en sieraden versterken elkaar en maken het geheel persoonlijk. Best belangrijk op je trouwdag."
Wat Yvette en Rosalinda ook duidelijk willen maken is dat kunst niets elitairs is, maar een onderdeel van het leven. "We zijn er allemaal mee bezig."
Het resultaat van Yvettes en Rosalinda's samenwerking is te zien tijdens de 'modeshow' op 31 mei. De presentatie door vijf jonge vrouwen is laagdrempelig en bedoeld om een beeld te tonen van de mogelijkheden. Er zijn circa acht trouwjaponnen in verschillende stijlen te zien én losse variabele onderdelen daarvan. Dit alles in combinatie met de sieraden uit het atelier van Yvette Jansen. Rosalinda laat die middag ook zien hoe het ontwerpen van een bruidsjurk in zijn werk gaat.
Wie aan de combinatie trouwen en sieraden denkt, krijgt onmiddellijk beelden van trouwringen in zijn of haar hoofd. Dat is echter maar een klein deel van het totaalbeeld dat Yvette Jansen en Rosalinda Tengnagel kunnen realiseren. Benieuwd? Ga vrijdagmiddag 31 mei naar de Molendijk 30b in Stad aan 't Haringvliet.