Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle
55-plussers van Achthuizen op woensdag 12 juni een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag
17 juni a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Marathonbingo

Zaterdag 29 juni wordt weer de traditionele marathonbingo gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er wordt natuurlijk weer gezorgd voor iets lekkers te eten als u alle drie de ronden meespeelt. Dat is dan gratis. Speelt u minder ronden mee en wilt u mee-eten dan kost dat een 10,-. Anders dan bij andere marathonbingo's is men genoodzaakt om bij aanmelding 10,- euro aan te betalen. Deze aanbetaling word verrekend wanneer u de bingokaarten betaalt. Dit kan contant of bij telefonische aanmelding, dan wordt ook het bankrekeningnummer vermeld. Deelname is pas definitief na ontvangst van de aanbetaling. De bingo begint om 16.00 uur en de deuren gaan open om 15.00 uur. Opgeven kan via 0187-493186 of 06-20213165.

Kookclub in 't Reginahof

De warme maaltijd is voor velen het gezelligste punt van de dag. Dit is niet voor iedereen het geval. Zit u vaak alleen aan de warme maaltijd en lijkt het u leuk om een keer per week met elkaar te koken en te eten, dan is deze activiteit misschien iets voor u. Een aantal enthousiaste dames komen op maandag vanaf 16.00 uur naar 't Reginahof om met elkaar te koken en te eten en natuurlijk met elkaar bij te praten. Het menu voor de volgende week wordt besproken en de taken worden verdeeld. Zij zouden het gezellig vinden als zich nog een paar dames of heren zouden aansluiten bij deze kookclub. Schroom niet en kom een keer de sfeer proeven en ervaar of het iets voor u is.U kunt zich aanmelden via de mail: joke.vandijk@careyn.nl of bel 06 21641712. Het adres is Reginahof 1.

Dorpswandeling

Wilt u Dirksland (beter) leren kennen? Neem dan deze zomer deel aan één van de dorpswandelingen, waarbij een gids vertelt over de historie van het dorp. De rondwandelingen zijn gratis en starten in de oude dorpskerk. De data zijn: zaterdag 1 juni, 22 juni, 20 juli, 10 augustus, 24 augustus en 14 september. Aanvang steeds 10.00 uur, met uitzondering van 22 juni, dan begint de rondwandeling om 11.00 uur.

GOEDEREEDE

Pinkstermarkt

Op 8 juni zal de pinkstermarkt voor het goede doel weer gehouden worden rondom de haven. Deze keer is gekozen voor de volgende twee doelen: De Josephat Torner Foundation Europe. Deze foundation heeft als doel de misvattingen die bestaan in Afrikaanse landen over albinisme recht te zetten. De Maforga Christian Mission. Deze missiepost in Mozambique heeft een aantal projecten opgestart voor de armste mensen van de maatschappij in Mozambique. Er zijn jongenshuizen, een school, een gebedshuis, woningen en gastenverblijven. Door cycloon Idai begin dit jaar, zijn er veel beschadigingen aangericht. Er is geld nodig voor wederopbouw.

Van groep 8 naar de brugklas

Op donderdag 3 juni organiseert Mireille Witte (Begeleidingspraktijk Top Talent) van 10:00-11:30 uur de informatieochtend 'Van groep 8 naar de brugklas' voor ouders/leerkrachten, aan het Hoofdpoortplantsoen 17. Tijdens deze informatieochtend ontvangt u praktische tips over hoe u uw kind kunt voorbereiden op de overstap van groep 8 naar de brugklas. Kosten: € 10,- per persoon. Bij aanmelding van twee personen zijn de kosten € 7,50 per persoon. Aanmelden: info@begeleidingspraktijktoptalent.nl.

MIDDELHARNIS

Koffie met noten

Woensdagmorgen 29 mei bent u van harte welkom bij de koffieochtend met (muziek)noten. De aanvang is om 10.00 uur in de Emmauskerk te Middelharnis, Kon. Julianalaan 64. We drinken koffie en zingen samen bekende en minder bekende liederen. Deze keer staan de liederen in het teken van Pinksteren. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid elkaar te ontmoeten. En: echt iedereen kan meedoen! Opgave is niet nodig. Koffie met noten staat onder leiding van Emmy Lingen, Margot van der Wiel en Aly Witvliet

Repair Café

Zaterdag 1 juni is er weer Repair Café bij het Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49. Het café is open van 10.00 tot 13.00 uur. Aanname reparaties wordt tot ongeveer 12.00 uur gedaan. "Kom gerust langs met uw kapotte broodrooster, koffiezetapparaat of broodmachine, wij helpen u graag met repareren. En kom gerust vroeg, dan hebben onze gespecialiseerde monteurs voldoende tijd om te helpen", aldus de organisatoren. Er is ook een naaister aanwezig die u kan helpen met verstellen en/of veranderen van uw spijkerbroek etc. Er worden geen telefoons, computers en groot witgoed gerepareerd. Mocht u op bovengenoemde datum niet in de gelegenheid zijn, het volgende Repair Café is op 6 juli. Kijk ook facebook of de website: www.repaircafemiddelharnis.nl

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 1 juni 2019 is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis weer geopend. Tussen 09.30 en 11.30 staat we klaar om uw hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen. Wat voor goederen zijn er welkom: Goed functionerende koelkasten en ander bruikbaar witgoed; Nette kleding, zowel dames- heren- en kinderkleding; Incontinentiemateriaal of andere hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen e.d.; Huishoudelijke spullen zoals, borden, bestek, kop en schotel, nog goed werkende keukenmachines zoals mixers, magnetrons, koffiezetapparaat e.d.; Pannen; Ook (tuin) gereedschap is welkom, indien elektrisch natuurlijk wel in goede staat en werkend; Eenpersoonsbedden en net, schoon beddengoed en eenpersoons matrassen. (Klein) meubilair kan ook gebracht worden. Graag zelf afleveren. Voor groot meubilair van tevoren even contact opnemen. De goederen met natuurlijk in goede, schone, onbeschadigde en nog bruikbare staat zijn! (geen "rommel") Als U meer wil weten over onze projecten : Bezoek de vernieuwde website : www.oosteuropa-werkgroep.nl. Voor vragen tips of andere zaken kunt u contact opnemen door middel van het e-mailadres: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

Bingoavond

De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 8 juni een bingoavond voor jong en oud. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden bingo kosten € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor € 1,-. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,-. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Bingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 19 juni een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden Bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50.

NIEUWE-TONGE

Rommelmarktspullen

Zaterdag 1 juni is er de laatste mogelijkheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt van de H.H.K. te Nieuwe-Tonge, die op zaterdag 15 juni wordt gehouden. Heeft u nog spullen die u kwijt wil? Lever ze dan in bij de schuur van familie Van Kempen, Duivenwaardseweg 7 tussen 09.30-11.30 uur. Geen bedden, spiralen, crt-monitoren en wandmeubels. Heeft u vragen of wilt u de spullen laten ophalen? Neem dan contact op met Paul Knöps, tel.: 0187 745004 of 06 1677 7904.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 13 juni a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

High Tea

Op vrijdag 21 juni is er vanaf 14.00 uur een High Tea voor 55-plussers in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een High Tea bestaat uit theedrinken met daarbij allerlei lekkere kleine zoete en hartige hapjes. Er is ook een verloting € 1,00 (3 lootjes) U kunt zich aanmelden vóór 14 juni a.s. bij Ati Verwoerd 06-40701181, kosten € 10,00. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Boekenmarkt

Zaterdag 1 juni hoopt de Activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde gemeente van Ouddorp samen met de fam. Van Koppen een boekenmarkt te houden met goede gebruikte boeken. De markt vind plaats aan de Duinkerkerweg 1 in Ouddorp. Jong en oud wordt uitgenodigd om even langs te komen er is voor elke leeftijd wel wat te vinden, meestal voor weinig geld. De opbrengst is voor het restauratiefonds van het verenigingsgebouw. De boekenmarkt is tussen 9.30 en 15.00 uur.

Rommelmarkt

Zaterdag 1 juni organiseert de Gereformeerde Kerk weer de jaarlijkse rommelmarkt. De markt wordt gehouden in het centrum van Ouddorp en begint om 8.30 uur en wordt om ongeveer 15.30 uur afgesloten.

Praise

Ook dit jaar is er weer een praise-avond van het Gospelkoor van de Doopsgezinde gemeente. Dit jaar valt die op Wezenzondag: de zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren. "Het koor neemt u mee op een muzikale reis die start in de laatste periode van Jezus op aarde en die loopt tot na Pinksteren, ja tot nu eigenlijk. Gaat u mee op reis?", zo vraag de organisatie. De avond wordt gehouden op zondagavond 2 juni om 18.30 uur in het kerkgebouw van de Doopgezinde Gemeente.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 12 juni is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Open schuur

Zaterdag 1 juni wordt er weer Open Schuur gehouden bij Houweling Meubelen, Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

Rommelmarkt Ebbe en Vloed

Zoals voorgaande jaren is er weer een grote rommelmarkt op het parkeerterrein van Ebbe en Vloed aan het Getij en wel op zaterdag 8 juni. Er zijn allerlei spullen te vinden, zoals meubelen, waaronder sta-opstoelen; boeken, glaswerk, bloemen, serviezen, potten, pannen, overgordijnen, elektra, kinderspeelgoed, puzzels en mooie spullen uit grootmoeders tijd. Verder zijn er ook nog leuke spelletjes te spelen, waaronder het Rad van Fortuin en enveloppentrekken. Voor de kleine kinderen is er een springkussen op de locatie aanwezig. Ook kunt U een hapje komen eten of drinken. Er komen kraampjes met vers gebakken vis, oliebollen, hamburgers, ijs en diverse dranken. De markt is geopend om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 1 juni is er een bingo die georganiseerd wordt door de O-G-O. De start is om 19.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1.- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Woensdagbingo

Woensdag 5 juni organiseert de O-G-O een bingo. Aanvang 13.30 uur en de bingo wordt gehouden in het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1.- per ronde. Daarna hebben is er nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Rommelmarkt IJsclub

Zaterdag 1 juni is er een rommel/verkoop-dag van de IJsclub. De verkoop is van 9.00 tot 15.00 uur op de ijsbaan aan de Eendrachtsweg (achter de bushalte). Er is verkoop van advocaat eigen gemaakte jam zoutjes koekjes enz. Ook voor een kopje koffie met wat lekkers kunt u er terecht, evenals eigen gemaakte saté, patat enz, enveloppentrekken, springkussen en nog veel meer. Verder is er een kraam met mooie bloemen en buitenplantjes.