Open dag 4 mei. Nog niet eerder stonden er zoveel mensen tegelijk in ons tiny house.
Open dag 4 mei. Nog niet eerder stonden er zoveel mensen tegelijk in ons tiny house. Foto:

Enthousiaste mensen in Tiny house

Het is alweer even geleden maar wat hebben we genoten 4 mei op de open dag. Meer dan 100 enthousiaste mensen namen een kijkje in ons tiny house. En niet alleen op 4 mei, regelmatig komen we mensen hier op het eiland tegen die vragen hoe het ervoor staat met de bouw van ons tiny house. Voor ons is het heel bijzonder om deze betrokkenheid op ons project te ervaren. Dankjulliewel!

De afgelopen weken is er heel hard gewerkt aan de binnenkant van ons tiny house. De muren staan zodat je ook goed kan inschatten hoe groot (of klein?) alles is. De badkamer is zo goed als af. In de badkamer staat een klein bad (waar we ook in kunnen douchen) en een Zweeds composttoilet. Het voordeel van dit toilet is dat je geen water hoeft te verspillen bij iedere toiletbeurt. De compost kunnen we in de toekomst gebruiken voor de moestuin. Naast de badkamer is een kamer gebouwd. In dit kamertje van 2 bij 1,80 meter komt een murphy bed (opklapbed) met een bureau zodat we logés kunnen ontvangen. Daarnaast wordt het een plek waar we kunnen werken, schrijven en een plek waar je jezelf even terug kan trekken. Wij vonden het, ondanks de beperkte ruimte, belangrijk om hier plaats voor te maken. Naast het kamertje staat de kast die gebruikt wordt als systeem- en opbergkast. In deze systeemkast hangen inmiddels de systemen die we in onze vorige column hebben genoemd. In de opbergkast komt o.a. een kleine niet-elektrische wasmachine te staan die met de voet bedienbaar is. Zodra we een gemeenschap met tiny houses vormen hopen we gezamelijke voorzieningen, zoals een wasmachine, te kunnen delen.

Naast de kast komt onze keuken met een koelkast/vriescombinatie en een 2 pits kookstel. Wellicht kopen we nog een kleine oven zodat we wel ovenschotels en taarten kunnen blijven bakken. Slapen doen we in onze slaaploft die we kunnen bereiken met een trap waarin allerlei handige lades zitten om spullen in op te bergen. Momenteel wordt er hard aan deze trap gewerkt. In de woonkamer komt een lekkere zitbank, opklaptafel en een efficiënt Jotul houtkacheltje. We hebben het huis zien groeien van een trailer naar een prachtig tiny house op wielen. Dit zorgt ervoor dat het nu al vertrouwd voelt en we er naar uitkijken om over een maand in ons tiny house te gaan wonen.
Voorlopig zullen we, zolang we nog geen vaste locatie hebben, op de Klepperstee in Ouddorp gaan staan. De Klepperstee benaderde ons naar aanleiding van de columns in de krant. We zullen hier op een prachtige groene plek komen met voor ons huisje een natuurlijke zwemvijver en naast ons een wikkelhouse. Hier zullen we dan ook de volgende open dag houden op 6 juli van 1 tot 4 uur.

Hartelijke groet,
Corné en Mirjam

Volg de bouw van een Tiny House (4)

In een artikelenserie vertellen Corné en Mirjam Looij over de bouw van hun Tiny House en de zoektocht naar een geschikte locatie. Volg @mirjamlooij op Instagram voor de laatste updates.

Aannemer Kees en Corné maken de planken gereed voor de buitenzijde.
Een kijkje in de toekomstige woonkamer, loft en in de badkamer achterin.