Afbeelding
Foto:

AxxiAuto in Dirksland viert twintigjarig bestaan

DIRKSLAND – Feest bij AxxiAuto: afgelopen zaterdag, 25 mei, vierde het Dirkslandse autobedrijf het twintigjarig bestaan op het bedrijventerrein Watertoren. Sjaak Melissant, zijn compagnon Sebastiaan Touwslager en het AxxiAuto-team hadden een groot aantal relaties uitgenodigd om het jubileumfeest bij te wonen. Een showroom vol feestgangers was het resultaat.

Door Kees van Rixoort

AxxiAuto ging op 2 januari 1999 van start op het bedrijventerrein Watertoren. De officiële opening volgde dat jaar op 24 april. "Ons pand was het eerste dat hier is gebouwd. Het bedrijventerrein is in 1998 ontwikkeld en toen wij ons meldden als geïnteresseerde voor een kavel, hadden we de eerste keus", zegt Sjaak Melissant, die sinds 2001 eigenaar is van het jubilerende autobedrijf. Die keus was dik in orde: het fraaie pand van AxxiAuto staat op een opvallende plek, die goed zichtbaar is vanaf de N215.

'Fast fitting'

Het bedrijf bestaat langer dan twintig jaar. In 1987 startte Melissant al aan de Spuikolk in Dirksland, in het voormalige pand van transportbedrijf Van Dongen. AxxiFit, zoals het bedrijf toen heette, was een onderdeel van de Van den Ban Groep. Klanten konden er vooral terecht voor banden, uitlaten en apk's. Dit alles onder de noemer 'fast fitting'. Er was op die locatie ook een kleine afdeling autoverkoop, die AxxiAuto heette. Die wilde Sjaak Melissant uitbouwen. "Ik dacht: als ik echt een goede autowinkel wil hebben, dan moet er nieuwbouw komen. Een nieuw en mooi pand."

En dat pand kwam er dus. De uitstraling nam toe, evenals de ruimte en het klantenbestand. De autoverkoop steeg naar een veelvoud van de honderd gebruikte auto's die AxxiAuto in 1999 verkocht. Vooral jong gebruikte occasions met weinig kilometers op de teller, die het autobedrijf aantrekkelijk kan aanbieden, gaan over de spreekwoordelijke toonbank. Maar ook nieuwe auto's van alle merken.

"We hebben veel vaste, loyale klanten. AxxiAuto is aan de Watertoren uitgegroeid tot een mooi, exclusief, universeel full service autobedrijf met alles onder één dak", zegt Melissant, die zichzelf een echte automan noemt.

Mooi gestyled

De exclusiviteit blijkt niet zozeer alleen uit de merken die veelal in de showroom zijn te vinden, maar vooral uit hoe de auto die showroom verlaat. "Vaak kun je het aan een auto zien dat hij bij AxxiAuto vandaan komt. Daaruit blijkt onze passie, wij hebben iets met auto's en houden ervan als ze mooi gestyled zijn, in de juiste kleurstelling, met aantrekkelijke velgen en opties. Daarmee onderscheiden we ons. Dat stralen we uit en dat brengen we over op de klant."

Alles moet er perfect uitzien, vindt het team van AxxiAuto. "Dus geen kentekenplaten met weer een gat erbij en nog eens een schroef, maar nieuwe", geeft Melissant als voorbeeld. "Het gaat om de details. En het servicelevel, dat maximaal moet zijn. Binnen het redelijke doen wij alles voor de klant. Altijd krijgt hij een gewassen auto mee en gaan we er met de stofzuiger doorheen."

Klanten waarderen dat. Reden waarom het klantenbestand de laatste jaren explosief gegroeid is, op Goeree-Overflakkee, maar ook buiten het eiland.

Reden genoeg voor een jubileumfeest. Normaal gesproken vier je een 25-jarig bestaan, maar AxxiAuto doet het na twintig jaar Watertoren. Sjaak Melissant legt uit waarom: "Mijn vader is vanaf het begin enorm betrokken geweest bij AxxiAuto. Hij is nu 81 jaar en gezond, en hij is nog altijd belangrijk voor het bedrijf. Ons feestje vijf jaar uitstellen, dat vond ik toch een te groot risico. Daarom hebben we het nu gevierd, nu hij nog volop betrokken is. Er viel genoeg te vieren. Ik ben enorm trots op het autobedrijf dat we hier in twintig jaar hebben uitgebouwd tot wat AxxiAuto nu is.

Sjaak Melissant (rechts) en compagnon Sebastiaan Touwslager.