Afbeelding
Foto: Karolien Jordaan

Jubileumeditie Vrienden van Carmen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Afgelopen zaterdag 18 mei was het zover, de 5e editie van de Vrienden van Carmen Classic, een mooie fietsroute over Goeree-Overflakkee en Schouwen Duiveland.

Tekst en foto's: Karolien Jordaan

Vrienden van Carmen (VVC) is een enthousiast wielrennersteam, welke door te fietsen geld wil inzamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Het team is in 2014 opgericht door Daaf Kievit, nadat er bij zijn dochter Carmen een kwaadaardige hersentumor werd geconstateerd en waaraan ze in 2015 op 25-jarige leeftijd is overleden. Daarom bestaat het team ook uit 25 leden met ieder wel iemand in hun familie die met deze ziekte te maken heeft of heeft gehad. Met elkaar bundelen ze hun krachten door te fietsen voor het goede doel. Dit jaar is dat naast de stichting Stop Hersentumoren voor stichting Inloophuis De Boei, Goeree-Overflakkee.
Na het openingswoord van bestuurslid André van Es, werd er een cheque overhandigd aan de VVC door het Ramble Rally Team Hakkenbrak/Breeman van € 10.245,37. Dit team gaat van 20 t/m 25 mei met de rally door Europa voor de Vrienden van Carmen en had dit prachtige bedrag opgehaald.
Daarna maakten de VVC aan de stichting Stop Hersentumoren bekend welk bedrag uit 2018 zij konden overhandigen. Dit was maar liefst € 22.500, welke door Klaske Hofstee, voorzitter van de stichting, dankbaar in ontvangst werd genomen.
Burgemeester mevr. Ada Grootenboer-Dubbelman, trots dat ze in een shirt van de Vrienden van Carmen het woord mocht doen, sprak haar bewondering uit voor het goede werk van de VVC en bekrachtigde nogmaals waar het ècht om gaat, namelijk saamhorigheid en betrokkenheid. Tot slot vertolkte Bianca Melissant van Way Beyond het nummer 'Voor jou' van Marco Borsato op zo'n mooie akoestische manier, dat iedereen tot tranen toe geroerd was. En toen moest de fietstocht nog beginnen!

Loskraan

Na het startsignaal van de burgemeester in een grote loskraan van Van Zanten, gingen de 188 wielrenners op pad voor een mooie fietstocht, begeleid door vele vrijwilligers om ervoor te zorgen dat het ze aan niets ontbrak. Het was een stralende dag, met tussenstops in Ouwerkerk en Ouddorp, waar voor een hapje en een drankje werd gezorgd. In Ouwerkerk werden de renners zelfs vrolijk onthaald door een dweilband. Rond 15.00 uur kwamen de fietsers na een tocht van ruim 100 km weer aan bij het terrein van Van Zanten, waar ze door familie en vrienden met applaus onthaald werden. Ook daar was weer gezorgd voor de nodige versnaperingen en kon men napraten over de mooie dag, die zeer geslaagd was. Uiteindelijk werd het totaalbedrag van de fietsers, sponsoren en het rallyteam € 18.586,37. Een geweldig bedrag, waarvoor het team Vrienden van Carmen iedereen hartelijk wil bedanken. De 5e editie van de Vrienden van Carmen… een dag met een lach en een traan, maar wat een gedenkwaardige dag.

Afbeelding